Dommer slår fast: Google skal i retten for dataindsamling om incognito-brugere

15. marts 2021 kl. 13:56
Dommer slår fast: Google skal i retten for dataindsamling om incognito-brugere
Illustration: Screenshot.
Google er sagsøgt for at indsamle data om brugere, imens man benytter browseres privacy-funktioner som 'incognito mode' i Chrome.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En dommer i Californien har besluttet, at Google skal igennem en retssag, hvor tech-giganten skal forsvare sig mod tre søgsmål, der anklager virksomheden for at samle data fra brugere, uden deres viden.

Det skriver The Verge og Bloomberg.

Søgsmålene, der blev fremlagt sidste juni, anklager Google for at samle data om brugerne, selvom de har slået ‘incognito mode’ til, benytter ‘private browsing’ i Safari eller andre browseres privacy-funktioner. Brugerne vil have mindst 5 mia. amerikanske dollars fra tech-giganten.

Google har prøvet at få søgsmålene afvist af en domstol, men dommer Lucy Koh skrev i sin afgørelse, at virksomheden »ikke giver brugerne besked om, at Google angiveligt samler data, imens brugerne benytter sig af browseres privacy-funktioner.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Google fortæller man brugerne, »at incognito mode ikke betyder ‘usynlig’, og at brugernes aktivitet under browser-sessionen kan være synlig for hjemmesider, de besøger, og hvilke som helst tredjeparts analyse- eller annonce-tjenester, hjemmesiden bruger.«

Tidligere i år har Google sagt, at man vil udfase tredjeparts-cookies, og at man ikke har planer om at erstatte teknologien med en ny form for individuel bruger-tracking.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger