Dommer slår fast: Google skal i retten for dataindsamling om incognito-brugere

Dommer slår fast: Google skal i retten for dataindsamling om incognito-brugere
Illustration: Screenshot.
Google er sagsøgt for at indsamle data om brugere, imens man benytter browseres privacy-funktioner som 'incognito mode' i Chrome.
15. marts 2021 kl. 13:56
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En dommer i Californien har besluttet, at Google skal igennem en retssag, hvor tech-giganten skal forsvare sig mod tre søgsmål, der anklager virksomheden for at samle data fra brugere, uden deres viden.

Det skriver The Verge og Bloomberg.

Søgsmålene, der blev fremlagt sidste juni, anklager Google for at samle data om brugerne, selvom de har slået ‘incognito mode’ til, benytter ‘private browsing’ i Safari eller andre browseres privacy-funktioner. Brugerne vil have mindst 5 mia. amerikanske dollars fra tech-giganten.

Google har prøvet at få søgsmålene afvist af en domstol, men dommer Lucy Koh skrev i sin afgørelse, at virksomheden »ikke giver brugerne besked om, at Google angiveligt samler data, imens brugerne benytter sig af browseres privacy-funktioner.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Google fortæller man brugerne, »at incognito mode ikke betyder ‘usynlig’, og at brugernes aktivitet under browser-sessionen kan være synlig for hjemmesider, de besøger, og hvilke som helst tredjeparts analyse- eller annonce-tjenester, hjemmesiden bruger.«

Tidligere i år har Google sagt, at man vil udfase tredjeparts-cookies, og at man ikke har planer om at erstatte teknologien med en ny form for individuel bruger-tracking.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger