Dommer beordrer bitcoin-CEO til afhøring i USA

2. april 2014 kl. 15:013
Langt de fleste bitcoin-transaktioner løb i en periode igennem børsen Mt Gox. Nu kæmper virksomheden for konkursbeskyttelse fra kreditorers gruppesøgsmål.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mark Karpeles, der er CEO i den skandaleramte bitcoin-børs Mt Gox, er blevet kaldt til USA for at svare på spørgsmål i virksomhedens verserende konkurssag. Virksomheden var i en periode verdens største bitcoin-børs, men efter en skandale, hvor kundernes indeståender forsvandt, har virksomheden nu gæld på omkring 345 millioner kroner.

Karpeles meldte konkurs i Tokyo i februar og i sidste måned bad han en domstol i Dallas om at give MT Gox konkursbeskyttelse fra sine mange kreditorer. Konkursbeskyttelsen skal blandt andet standse et gruppesøgsmål fra forurettede kunder.

Men hvis Karpeles vil have konkursbeskyttelse i USA, må han komme til USA og argumentere for det, lyder meldingen fra konkurs-dommer Stacey Jernigan fra Dallas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvis han vil benytte sig af denne domstol, så må han ved gud komme herover,« udtaler Jernigan ifølge Reuters.

Når Karpeles møder op i Dallas - og hvis han vil gøre sig håb om konkursbeskyttelse - skal han svare på spørgsmål om de nærmere omstændigheder for de 750.000 bitcons forsvinden.

Mt Gox håndterede i en periode 70 procent af alle bitcoin-transaktioner, og ledelsen hævder, at de mange penge er blevet stjålet i forbindelse med hackerangreb.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
2. april 2014 kl. 15:58

Jeg fatter slet ikke hvad det her går ud på? Hvorfor/hvordan kan det være relevant med konkursbeskyttelse i USA når nu børsen/virksomheden opererede fra et andet land (Japan). Jeg tvivler på at nogen amerikanere ville anerkende hvis en dansker ville sagsøge direktøren for dow jones under dansk ret - og det ville da også være mærkeligt set fra min pind hvis de gjorde det.

3
2. april 2014 kl. 17:57

Du har måske ikke hørt om Kim Dotcom og den (måske) forestående udlevering til USA fra New Zealand? Så ville jeg nok sætte mig ind i sagen. Der er virkelig kød på hvad vi ikke potentielt er underlagt af amerikanske love på trods af at vi opererer fra et andet land.

1
2. april 2014 kl. 15:42

Meget misvisende. Bitcoin har ikke nogen direktør. Det er en meget central pointe for bitcoin. Børsen MTGox har en direktør. Mon ikke denne direktør er en BØRS direktør, hvis han absolut skal være noget?