Dommer: Apple må fortsætte blokaden af Fortnite på App Store

Illustration: bigtunaonline/Bigstock
Apple vil ikke blive tvunget til at gøre det populære spil Fortnite tilgængeligt på App Store i løbet af den nærmeste fremtid, lyder det fra en føderal dommer.

En føderal dommer i USA har besluttet, at Apple kan fortsætte med at blokere det populære spil Fortnite fra sin App Store.

Det skriver CNN Business.

Afgørelsen kommer i kølvandet på, at Apple tidligere i år havnede i en konflikt med udviklerfirmaet Epic games, der står bag det populære spil Fortnite. Konflikten førte til, at Apple fjernede Fortnite fra App Store. Ifølge Apple skyldtes det, at Epic Games forsøgte at omgå reglerne for in-app-betalinger.

Normalt foregår betalinger i App Store gennem Apple, som tager mellem 15 og 30 procent af app-betalingerne. Fjernelsen af spillet kom efter, at Epic Games indførte sit eget betalingssystem, som gik udenom gebyrerne fra Apples App Store.

Fornite-blokaden fik Epic Games til at sagsøge Apple, og efter planen starter retssagen næste år.

Derudover amondede Epic Games en føderal dommer om at komme med et foreløbigt påbud til Apple, som skulle annullere forbuddet mod Fortnite, indtil retssagen. Det er nu denne anmodning, der er blevet afvist.

Den nye afgørelse betyder, at millioner af spillere fortsat vil være afskåret fra at få adgang til det populære spil via deres enheder fra Apple, indtil den større retssag mellem Epic Games og Apple skal løbe af stablen næste år.

Læs også: Apple og Google har fjernet Fortnite: Epic games starter monopolsag mod begge

Læs også: App-konflikt om Fortnite spidser til: »Apple vil slette alle vores udvikler-konti«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere