Dommer: Apple må fortsætte blokaden af Fortnite på App Store

12. oktober 2020 kl. 13:30
Dommer: Apple må fortsætte blokaden af Fortnite på App Store
Illustration: bigtunaonline/Bigstock.
Apple vil ikke blive tvunget til at gøre det populære spil Fortnite tilgængeligt på App Store i løbet af den nærmeste fremtid, lyder det fra en føderal dommer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En føderal dommer i USA har besluttet, at Apple kan fortsætte med at blokere det populære spil Fortnite fra sin App Store.

Det skriver CNN Business.

Afgørelsen kommer i kølvandet på, at Apple tidligere i år havnede i en konflikt med udviklerfirmaet Epic games, der står bag det populære spil Fortnite. Konflikten førte til, at Apple fjernede Fortnite fra App Store. Ifølge Apple skyldtes det, at Epic Games forsøgte at omgå reglerne for in-app-betalinger.

Normalt foregår betalinger i App Store gennem Apple, som tager mellem 15 og 30 procent af app-betalingerne. Fjernelsen af spillet kom efter, at Epic Games indførte sit eget betalingssystem, som gik udenom gebyrerne fra Apples App Store.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fornite-blokaden fik Epic Games til at sagsøge Apple, og efter planen starter retssagen næste år.

Derudover amondede Epic Games en føderal dommer om at komme med et foreløbigt påbud til Apple, som skulle annullere forbuddet mod Fortnite, indtil retssagen. Det er nu denne anmodning, der er blevet afvist.

Den nye afgørelse betyder, at millioner af spillere fortsat vil være afskåret fra at få adgang til det populære spil via deres enheder fra Apple, indtil den større retssag mellem Epic Games og Apple skal løbe af stablen næste år.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger