Dom: Skærpet straf i Atea-sag

Østre Landsret har skærpet straffen for tre tiltalte i Atea-sag.

Tre tiltalte i sagen om it-virksomheden Ateas bestikkelse af offentligt ansatte har fået skærpet straffen i forhold til byretten i forbindelse med en netop afsagt dom ved Østre Landsret. To andre tiltalte har fået en mildere straf end i byretten.

Det oplyser blandt andet DR Nyheder, som også lover yderligere opdateringer om sagen.

En af de tre, der har fået skærpet straffen er tidligere it-driftschef i Region Sjælland, René Clausen. Han har fået en ubetinget dom på to års fængsel. Også tidligere salgschef i Atea, Per Juul Andersen, har fået skærpet straffen med ubetinget dom på fængsel i et år og tre måneder.

Ekstra Bladet oplyser, at tre mænd derudover har fået betingede domme. Det drejer sig om tidligere Atea-koncernchef Claus Hougensen, tidligere Atea-koncerndirektør Peter Trans og en tidligere it-udviklingschef i Region Sjælland, Michael Mølkær Jensen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

Jeg forstår ikke at højtlønnede chefer slipper med et forholdvis lille antal timer samsundstjeneste.

De kan sandsynligvis økonomien i orden, så at skulle arbejde gratis fx 120 timer svare til Max 4 uger på fuld tid (37 timer). De er sandsynligvis mere frustreret over ikke at kunne arbejde 60 timer på en uge og få det overstået på 2 uger.

 • 2
 • 1
#3 Aslak Stage

Fuldt ud forståeligt at man undres.

Jeg tror dog at det skal med i baggrunden for straffen, at de skal tilbagebetale en ganske stor del af det som de har begået mandatsvig for, samt at der tale om bedrageri/mandatsvig og ikke eksempelvis mord.

Også værd at sammenligne med at Stein Bagger fik 7-8 års fængsel for bedrageri for tæt på en mia. kr( her er der begået mandatsvig for max. 1,5 mio kr af 5-6 personer) og at strafferammerne i Danmark generelt er meget lave.

Derfor de forholdsvis lave straffe.

Det som undrer mig mest er at vi i Danmark ikke opererer mere med at du som ansat leder i det offentlige er betroet et særligt ansvar og at fusk og bedrageri/misbrug af offentlige midler i den forbindelse ikke udløser en ekstra straf oveni den øvrige straf alene af den grund.

Og man må håbe at de pågældende personer aldrig nogensinde igen kan bestride lederstillinger, især i den offentlige sektor. Det bør ihvertfald efter min overbevisning ikke tillades, uanset at de efterfølgende har udstået deres straf. For ellers er min tillid til det offentlige system mistet fuldstændigt.

 • 3
 • 0
#4 Hans Nielsen

"Derfor de forholdsvis lave straffe.

Det som undrer mig mest er at vi i Danmark ikke opererer mere med at du som ansat leder i det offentlige er betroet et særligt ansvar og at fusk og bedrageri/misbrug af offentlige midler i den forbindelse ikke udløser en ekstra straf oveni den øvrige straf alene af den grund."

Hvis en Bankrøver levere penge tilbage, eller de bliver fundet, så går han da ikke næsten straffri. Men du har ret i , at det efter Danske forhold er længere straffe.

Men jeg synes dog her, at man godt kunne lave en omvendt "vold mod tjenestemand". Da deres forbrydelse, ligesom falskmynderi er med til at undergrave tilliden til samfundet.

Måske ikke længere straffe, men alle dommene burde være ubetinget. Samt Atea og alle de involveret, burde være dømt ude i at byde eller levere til det offentlige i alt fremtid.

 • 3
 • 1
#6 Lars Jensen

"Da deres forbrydelse, ligesom falskmynderi er med til at undergrave tilliden til samfundet."

IT-branchens formand udtaler i dag til CW at: “Vi har analyseret på det, og vi har ikke fundet behov for at ændre adfærd. Men vi har understreget, hvad god adfærd er, og deri ligger også den konklusion, at det faktisk er en ganske redelig branche,”

IT branchen er lige så ren som Rolf Sørensen og Bjarne Riis tilsammen.

 • 0
 • 0
#7 Hans Nielsen

Så er man igang i bestikkele fra Atea igen ?

Man lader bare andre betale.

Sådan en undersøgelse, må have en meget stor værdi, eller også er der for mange penge i telemedicin. Eller så er det bare et nyt forsøg på at betale sig til kontrakter i det offenlige.

Men selv om Atea måske kun moralsk har et problem. Så har de offenlige ansatte og Wilke vel et juridisk ?

https://www.dr.dk/nyheder/indland/ny-sag-om-gaver-kammeradvokaten-kritis...

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere