'Dokumentboks' giver digital kontakt til det offentlige fra årsskiftet

34 kommentarer.  Hop til debatten
Al kommunikation mellem borgerne og det offentlige vil fra 2010 kunne gøres digital med projekterne Dokumentboks og NemSMS, så almindelig brevpost kan droppes. Besparelserne løber op i et tre-cifret millionbeløb, lyder vurderingen.
22. april 2009 kl. 13:08
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu er en ny tidsplan på plads for, hvornår det er slut med at sende og modtage papir-breve, når for eksempel en ny byggetilladelse skal igennem det kommunale system.

Fra årsskiftet til 2010 vil en ny, fælles platform for digital kontakt mellem borger og det offentlige slå dørene op: Dokumentboks. Al kommunikation vil herefter kunne klares ad den vej, på samme måde som E-boks kan bruges til at modtage bankbreve.

Sådan lyder den seneste tidsplan fra Økonomistyrelsen, ifølge Berlingske Tidende. Oprindeligt skulle systemet have været klar til brug i juni 2009, men efter en udbudsrunde, hvor E-boks og CSC tilbød sig, valgte den kommunale landsforening KL at aflyse udbuddet, fordi løsningerne ikke var gode nok.

Sammen med Økonomistyrelsen og Danske Regioner er KL nu klar til at omlægge hele den offentlige sektors kommunikation med borgerne, så den fremover kan foregå rent digitalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med NemSMS-projektet, hvor hver borger knyttes til et mobiltelefonnummer, kan korte beskeder uden følsomme oplysninger sendes ud via SMS.

Store besparelser og bedre service

Besparelserne ved at overgå til digital kommunikation gøres op til et tre-cifret millionbeløb årligt for hele den offentlige sektor.

Fordelene for borgerne vil blandt andet være, at brevvekslingen i sager, hvor mange instanser er indblandet, vil være samlet ét sted, forklarer centerchef i KL, Jakob Harder, til Berlingske Tidende.

Alle dele af den offentlige sektor kan bruge systemet. Skoler og børnehaver får dermed får langt lettere ved at sende en sms til forældrene om, at lille Frederik skal huske gummistøvler til morgendagens udflugt.

Dokumentboks og NemSMS går i luften 1. januar 2010, og senest ti måneder senere skal alle kommuner og andre offentlige myndigheder efter planen være tilsluttet. Borgere, der foretrækker at modtage papirbreve, kan fortsætte sådan.

I dag er det muligt at sende sikre e-mails til det offentlige, ved at signere en e-mail med digital signatur. Men det virker fx ikke med webmail-konti, og konceptet er ikke blevet særlig udbredt.

Tit må en kommune således besvare en e-mail med et papirbrev, fordi det ikke er muligt at sende en sikker e-mail tilbage.

34 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger