Dokumentation: Se konsulenternes mange thumbs up til Polsag

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Konsulentfirma sagde i 2009 god for, at politiets it-system var på rette vej. Systemet ville blive landsdækkende og gøre betjentene i stand til at styre sagerne elektronisk, lød den fejlagtige spådom.

For to et halvt år siden pegede alt på, at politiet ville få et nyt it-system fra CSC uden yderligere ballade.

Det mente Rigspolitiet i hvert fald selv i august 2009, og politiledelsen støttede sig til en vurdering fra konsulentfirmaet Boston Consulting Group. Det firma hyrede politiet i foråret 2009 til at gennemgå hele Polsag for at sikre sig, at systemet var på rette vej.

Politiet har ikke offentliggjort hele rapporten, men Rigspolitiet henviste til den i et svar til Folketingets retsudvalg i 2010. Her havde den daværende, socialdemokratiske it-ordfører, Yildiz Akdogan, bedt daværende justitsminister Lars Barfoed (K) om at svare på, hvad ministeren gjorde 'for at stramme op på implementering af Polsag'. Lars Barfoed nøjedes med at henvise til udtalelsen fra Rigspolitiet.

Læs også: Minister skal forklare Politiets eskalerende it-skandale

Ifølge politiet konkluderede Boston Consulting Group, at Polsag ville indeholde alle de funktioner, som politiet havde bestilt, undtagen datawarehouse, som skulle erstattes af 'rapporteringsfunktionalitet' i selve Polsag.. Politiet udspecificerede konsulenternes vurdering til systemet i følgende punkter:

  • Systemet bliver landsdækkende

  • Der kan foretages fuld elektronisk behandling og styring af sagerne

  • Der kan foretages indskanning og elektronisk arkivering af sagerne

  • Der er mulighed for etablering af dataudveksling med eksempelvis domstolene og kriminalforsorgen

  • Der er mulighed for at etablere internetbaseret selvbetjening for borgerne via politiets hjemmeside

Det fremgik dog også af svaret, at Boston Consulting Group havde peget på 'potentielle risikoområder for Polsag'. Helt kort nævnte svaret til Folketingets retsudvalg ydeevne, organisering og funktionaliteter, men ikke, hvad de enkelte punkter dækkede over.

Rigspolitiet mente ifølge svaret at have taget hånd om bekymringen over ydeevnen ved at etablere 'et selvstændigt projekt', der løbende målte Polsags svartider og foretog 'eventuelle, nødvendige tilretninger i systemet'.

Desuden understøttede politiet selv de eksterne konsulenters vurdering på baggrund af 'adskillige demonstrationer af Polsag med forskellige brugergrupper'.

'Konklusionen på disse har været, at POLSAG som forudsat vil understøtte politiets arbejdsprocesser,' konkluderede Rigspolitiet selv.

Den øverste ledelse forsøgte heller ikke at løbe fra sit ansvar, men stillede sig tværtimod i spidsen for Polsag.

'For at styrke det ledelsesmæssige fokus vil der desuden blive etableret en intern styregruppe med udvalgte repræsentanter fra politiets øverste ledelse, således at projektet forankres på meget højt niveau i organisationen,' står der i svaret.

Ledelsen skulle støtte sig op af en helt ny projektafdeling, som blev oprettet ved indgangen til år 2010, altså for godt to år siden.

'Afdelingen besidder kompetencer inden for hhv. portefølje-, program- og projektstyring, testledelse samt forretningsanalyse og it-arkitektur. Den nye afdeling har fået overdraget ansvaret for at implementere Polsag,' fremhævede politiet over for retsudvalget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere