Dokumentation: Det københavnske Facebook-flop i kroner og øre

I alt 9,3 millioner kroner blev afsat til det københavnske Facebook-flop kbh.dk. Heraf var de 1,2 millioner forbeholdt udvikling.

Københavns Kommune afsatte i alt 9.299.900 kroner til at konceptudvikle, programmere, drifte og markedsføre kbh.dk i perioden 2007-2009.

Det viser dokumenter fra Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, som Version2 har fået aktindsigt i.

Kbh.dk skulle have været en slags Facebook for københavnere, men endte med at blive lukket ned før tid i maj 2009 på grund af katastrofal mangel på brugertilslutning.

Læs også: Nyt flop: København spildte 7 mio. på kommunal Facebook-kopi

Af dokumenterne fremgår det også, at der over de tre år var afsat 1.210.000 kroner til programmering af hjemmesiden og 949.900 kroner til hosting.

Derudover lød budgettet på 1.083.333 kroner til teknisk projektledelse og support samt 1.250.000 kroner til projektlederen.

Som tidligere beskrevet på Version2 endte kbh.dk med at koste skatteyderne i alt knap syv millioner kroner, fordi stikket blev trukket før tid på grund af den manglende interesse.

Læs også: Udvikler: Her er sandheden om københavnsk Facebook-flop til 7 mio.

Kun omkring 1.800 københavnere havde således oprettet en profil på kbh.dk i begyndelsen af marts 2009, fremgår det af et skriftligt svar 2. marts 2009 fra projektledelsen til det konservative byrådsmedlem Martin Hirsch.

Da var der gået ni måneder fra lanceringen i juni 2008.

Det oprindelige mål - 50.000 brugere tre måneder senere i juni 2009 og 125.000 i juni 2010 - syntes dermed at ligge meget langt ude i horisonten, og i marts blev Økonomiforvaltningens direktion i et notat opfordret til at trække i nødbremsen.

»Det indstilles, at direktionen træffer beslutning om at stoppe videreudvikling af projektet kbh.dk med øjeblikkelig virkning,« hedder det i notatet, hvori det anbefales, at driften af kbh.dk fortsætter til 1. maj 2009.

»Således at de tilbageværende brugere i god tid bliver varslet om kbh.dk's ophør.«

Version2 fremlægger her budgettet 2007-2009 for kbh.dk (fastlagt 12. december 2007) som dokumentation:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Michael Lykke

Det er vel næsten kun i det offentlige og de helt store private virksomheder at et sådant budget vil kunne accepteres.

1 millioner kroner til hosting af et website med kun 1800 brugere? - Det er jo vanvittigt! Og hvad har husleje at gøre med et IT projekt som er udviklet af en ekstern virksomhed?

Alt i alt ser det jo typisk offentligt ud - Der er brugt minimalt på selve udviklingen, men istedet er der hældt uanede mængder af penge i en hulens masse møder hvor 30 mennesker forsøger at trække projektet i lige så mange retninger - Trekvart million alene til at lave en kravsspec!

Med det store antal af fejlede og forsinkede offentlige IT projekter så skulle man mene der snart var nogen der ville have en interesse i at effektivisere tingene - Hvis vi kigger på de store besparelser det offentlige skal foretage på snart alle områder og så sammenligner med de enorme summer der bruges på IT systemer så kunne man komme langt hvis man foretog samme kritiske tilgang til tingene som i en normal privat virksomhed!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere