Dokumentation: Det borer Datatilsynet i ved GDPR-razziaer

Illustration: Henning Mølsted
Nu kan du se nogle eksempler på de spørgeskemaer, som Datatilsynet har benyttet sig af den seneste tid.

Datatilsynet har offentliggjort en række spørgeskemaer, som tilsynet benytter på de tilsyn, som de gennemfører hos virksomheder og organisationer for at sikre at bestemmelserne om håndtering af persondata overholdes.

Spørgeskemaerne viser, at eksempelvis handler et spørgsmål om hvilken information som en registeret modtager forud for angivelse af samtykke. Altså hvad informationen indeholder.

Et andet spørgsmål går på, hvilke slettefrister en organsation har fastsat for de personoplysninger, der behandles i et it-system.

Baggrunden for at Datatilsynet har lagt skemaerne ud er, at flere private virksomheder har søgt aktindsigt i dokumenterne. Og nogle af virksomhederne har stillet spørgeskemaerne til rådighed for offentligheden.

»Det er der ikke noget galt i, men det er vigtigt at understrege, at der typisk er tale om forskellige spørgsmål fra tilsyn til tilsyn - spørgeskemaerne kan med andre ord ikke bruges som en afgrænset tjekliste. Tilsynstemaerne skifter i øvrigt også fra år til år, og spørgsmålene revideres løbende,« skriver Datatilsynet i en nyhed.

Se spørgeskemaerne herunder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder