Dokument afslører: Tech-giganter indgik samarbejde mod potentielle monopol-sager

22. december 2020 kl. 13:04
Dokument afslører: Tech-giganter indgik samarbejde mod potentielle monopol-sager
Illustration: Laslau | Bigstock.
Søgegiganten Google og det sociale medie Facebook har indgået en aftale om, at de vil hjælpe hinanden i tilfælde af, at der bliver rejst monopol-sager mod dem, skriver The Wall Street Journal.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook og Google har indgået en aftale om at »samarbejde og hjælpe hinanden«, hvis tech-giganterne på et tidspunkt kommer til at stå overfor undersøgelser af deres fælles aftaler om priser på online-annoncer.

Det skriver The Wall Street Journal på baggrund af hidtil hemmelige oplysninger fra et dokument om det søgsmål, som 10 amerikanske delstater rejste mod Google tidligere i december.

I søgsmålet har delstaterne blandt andet anklaget Google for at arbejde sammen med Facebook om at styrke virksomhedens i forvejen dominerende position på annoncemarkedet i strid med monopollovgivningen.

Hidtil har flere dele af dokumentet om søgsmålet været hemmeligholdt, men The Wall Street Journal er kommet i besiddelse af en uredigeret udgave af dokumentet, hvor der ikke er overstregninger i teksten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bag overstregningerne har der ifølge mediet vist sig at være anklager fra delstaterne om, at de to tech-giganter i september 2018 indgik en aftale om annoncering.

Aftalen handler angiveligt om, at Facebook gik med til ikke at konkurrere mod Googles værktøjer til online-annoncering, og til gengæld ville Facebook få særbehandling, når det sociale medie brugte værktøjerne.

Ifølge The Wall Street Journal fremgår det også af det ucensurerede udkast til dokumentet, at både Google og Facebook har været bevidste om, at deres samarbejde kunne føre til mulige monopolanklager, ligesom virksomhederne også har diskuteret, hvordan de kunne håndtere dette.

En talsperson fra Google oplyser overfor mediet, at denne type samarbejder mod antitrust-trusler er meget almindelige.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger