Dødsklokkerne ringer for MS Paint

24. juli 2017 kl. 14:3513
Efter 32 år på skansen er det ved at være slutspil for Microsofts rudimentære grafikprogram
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den kommende opdatering af Windows kan blive et farvel til grafikprogrammet Microsoft Paint, som har været en del af styresystemet siden version 1.0 i 1985.

Dødsdommen fremgår af en liste over funktioner, som får kniven helt eller delvist i den kommende Fall Creators Update.

MS Paint er markeret som 'deprecated', hvillet betyder at Microsoft kan fjerne programmet i kommende udgaver. Det skriver avisen The Guardian.

Den første udgave var et 1-bit program, hvilket vil sige der kun var sorte og hvide pixels til rådighed for brugeren. Paint byggede på programmet PC Paintbrush fra firmaet ZSoft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afløseren for det bedagede og noget rudimentære program er Paint 3D, som Microsoft tilføjede i den sidste udgave af Windows, Creators Update, som udkom til brugerne via Windows Update i april. Det nye program er ganske anderledes end sin forgænger og kan, som navnet siger, manipulere 3D-objekter.

Blandt de øvrige programmer på listen over dødsmærkede funktioner i Windows er Outlook Express, forbrugerudgaven af Microsofts mail-program Outlook.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
25. juli 2017 kl. 15:15

Nu må vi se om Paint rent faktisk ender med at blive fjernet - det virker lidt fjollet, Paint3D er langsomt og klodset og sutter bagdel, og Paint behøver vel ikke det store vedligeholde.

Heldigvis er der alternativer, fx det fremragende Paint.NET, der starter hurtigt nok til at være en erstatning for Paint, og har flere funktioner uden at blive overlæsset og forvirrende.

12
25. juli 2017 kl. 13:13

"Microsoft’s popular Paint app isn’t being killed off just yet. A confusing Microsoft support article, published recently, revealed that the company is marking MSPaint.exe as “deprecated” in the upcoming Windows 10 Fall Creators Update. That means Paint will “not be in active development and might be removed in future releases.” Microsoft has updated the support article to note Paint will now be available in the Windows Store, and its main functions integrated into the new Paint 3D app."

https://www.theverge.com/2017/7/25/16024356/microsoft-paint-windows-store-app

11
25. juli 2017 kl. 12:37

Man kan jo håbe at en behjertet sjæl lægger mspaint ud til download ligesom det var tilfældet med de små spil fra Windows 7, der også forsvandt til fordel for reklamefyldte spil fra Windows Store. Mærkeligt at MS skrotter gode programmer. Disse er jo langt fra de første. winaero.com/download.php

10
25. juli 2017 kl. 09:15

Bruger selv irfanview et lille fint program til bl.a screenshot. Paste det ind markere (med musen) ctrl. x tryk D, nyt tom vindue. Control V - der kan tegnes lidt, F12 så kommer der en lille editor. Med forskellige plugins kan det læse rigtigt mange filformater bla. en del kamera RAW filer. Ligeledes kan det exportere til mange formater - et lille multitool

http://www.irfanview.com/

8
25. juli 2017 kl. 08:59

Greenshot er et rigtigt godt værktøj til screenshots. Det kan croppe, tilføje cirkler og numre (som i trin 1, trin 2 osv.), bokse, vælge hvilket udsnit af skærmen der skal kopieres og meget andet.

Jeg bruger det selv meget, når jeg skal udarbejde dokumentation/guides.

7
25. juli 2017 kl. 07:53

Men snipping tool kan ikke tilføj pæne cirkler, bokse og pile. Det kan Paint. Snipping tool kan kun klare frihåndstegning, og cirkler tegnet med mus er... ikke cirkler.

6
24. juli 2017 kl. 22:10

Snipping tool er bedre. ;-)

Findes i Windows Accessories

3
24. juli 2017 kl. 17:19

Selv som daglig Linux desktop bruger sidder jeg tit og savner programmer så som mspaint.

Pinta er det eneste, jeg synes kommer nærmest mspaint

Kvaliteten af mange Linux GUI programmer er ofte ekstrem dårlig, med en GUI der er klodset eller ikke særlig intuitiv at bruge.

2
24. juli 2017 kl. 17:18

Skærmkopi - åbne paint, paste, marker, beskær, gem som, luk.

Det kan man også i gimp og lignende, det tager bare ti gange så lang tid, når der skal findes fonte, plugins, og hvad der ellers skal til. (omkring et minut, med ssd-disk) Paint: 1 sek.

1
24. juli 2017 kl. 17:00

Jeg bliver ked af det, hvis det sker. Et lille program, til små opgaver.