Dødsattester via nettet bliver forsinket

En planlagt sammenlægning af Cancerregistret og Dødsårsagsregistret er udskudt til næste år, men nu skal nye midler sikre, at det nye register kommer op at stå.

Forsinkelser har ramt en planlagt sammenlægning af Cancerregistret og Dødsårsagsregistret, der betyder, at først fra næste år bliver indberetningen af dødsattester elektronisk.

Systemet skulle allerede have været i drift, men forskellige faktorer har forsinket projektet, men nu lover Sundhedsstyrelsen, at der kommer flere ressourcer til projektet, så det kan gennemføres i forhold til en tidsplan, der netop er offentliggjort.

Men i følge tidsplanen skal vi helt hen i 2009 før langt de fleste dødsårsagsindberetninger sker elektronisk.

Den umiddelbare målsætning for 2008 er, at 75 procent af alle dødsårsagsindberetninger sker elektronisk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Jakob Damkjær

at det kun er så få døds attester der er elektroniske.

Der udgik en banbule mod papir dødsattester fra indenrigskardinalen primo 2007. Hvori der stod at papir dødsattester ikke længere ville blive modtaget og at ALLE dødsattester skulle tastes ind i det windows only system (med digital signatur og det hele) som indenrigs ministeriet havde sat op.

Alt andet lige (at det er win only monopol osv.) så vil jeg sige at systemet faktisk virker og at sætte systemet op så det er som et mail system er ikke nogen dårlig ide, da det er ret nemt at bruge hvis man kan finde ud af at bruge et mail program.

Så montros det ikke bare er cancerregistreringen der er udskudt ?

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017