Dødsattester via nettet bliver forsinket

En planlagt sammenlægning af Cancerregistret og Dødsårsagsregistret er udskudt til næste år, men nu skal nye midler sikre, at det nye register kommer op at stå.

Forsinkelser har ramt en planlagt sammenlægning af Cancerregistret og Dødsårsagsregistret, der betyder, at først fra næste år bliver indberetningen af dødsattester elektronisk.

Systemet skulle allerede have været i drift, men forskellige faktorer har forsinket projektet, men nu lover Sundhedsstyrelsen, at der kommer flere ressourcer til projektet, så det kan gennemføres i forhold til en tidsplan, der netop er offentliggjort.

Men i følge tidsplanen skal vi helt hen i 2009 før langt de fleste dødsårsagsindberetninger sker elektronisk.

Den umiddelbare målsætning for 2008 er, at 75 procent af alle dødsårsagsindberetninger sker elektronisk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

at det kun er så få døds attester der er elektroniske.

Der udgik en banbule mod papir dødsattester fra indenrigskardinalen primo 2007. Hvori der stod at papir dødsattester ikke længere ville blive modtaget og at ALLE dødsattester skulle tastes ind i det windows only system (med digital signatur og det hele) som indenrigs ministeriet havde sat op.

Alt andet lige (at det er win only monopol osv.) så vil jeg sige at systemet faktisk virker og at sætte systemet op så det er som et mail system er ikke nogen dårlig ide, da det er ret nemt at bruge hvis man kan finde ud af at bruge et mail program.

Så montros det ikke bare er cancerregistreringen der er udskudt ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere