Docker vil understøtte ny Windows Subsystem for Linux: »Lettere og tættere integreret«

Illustration: Docker Hub
Docker kører hurtigere under Linux på Windows end under Dockers eget miljø til Windows.

Container-softwaren Docker vil i fremtiden understøtte den kommende Windows Subsystem til Linux 2 (WSL). Det skriver mediet Zdnet.

Det sker efter at Microsoft i sidste måned meddelte, at firmaet tilføjer sin egen Linux-kerne til Windows 10 for at forbedre ydeevnen af ​​WSL.

WSL giver mulighed for at bruge en Linux-terminal, med det store udvalg af kommando-programmer, der medfølger. Indtil nu har systemet ikke haft en Linux-kerne, der i stedet har benyttet sig af Windows’ drivere og tjenester.

Læs også: Windows får Linux-kerne fra Microsoft med i købet

I et blogindlæg forklarer Dockers seniorudvikler Simon Ferquel ifølge Zdnet, at firmaet vil skifte sit Docker Desktop-udviklingsmiljø til Windows fra virtualiseringsplatformen Hyper-V til den lettere WSL2-platform.

Simon Ferquel mener, at »Microsoft faktisk leverer en ægte Linux-kerne, der kører inde i en letvægts-virtuel maskine. Den er lettere og tættere integreret med Windows, end hvad Docker kan tilbyde på egen hånd. Docker-dæmonen (server-processen) kører godt på den med rigtig god ydelse.«

Han mener, at opstart af Docker-dæmonen er forrygende hurtig, og sker på mindre end to sekunder på Dockers udvikler-bærbare pc'er. Det tager væsentligt længere tid på den nuværende version af Docker Desktop.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Peter Koch

Glæder mig til at slippe for Hyper-V. Nu burde jeg også kunne køre Docker containers på virtuelle Windows maskiner - f.eks. fra min Mac med Windows under Parallels. Og min Dell laptop er heller ikke glad for Hyper-V, som sætter slumre/dvale funktionen ud af kraft.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere