Docker undviger standardisering af containere - indtil videre

Docker er tæt på at være de facto-standard for containere, men selvom Docker bidrager til standardisering, så er organisationen bag Docker ikke klar til at overlade kronjuvelerne til en komité.

Containere ligner den teknologi, der skal overtage efter virtualisering i datacentrene, men selvom der er én containerteknologi, der ligger i front, så er udviklerne ikke parat til at gøre den til en egentlig standard.

Docker er den containerteknologi, der får mest opmærksomhed, og udviklerne har da også overdraget en del af Docker til Open Container Initiative, der arbejder under Linux Foundation på en åben standard for containere.

Men Docker-folkene er slet ikke klar til at overlade kronjuvelerne til en standardiseringskomité, lyder det fra stifter Solomon Hykes, ifølge Infoworld.

Han understreger, at der blot er tale om en enkelt del af Docker, som det gav mening på nuværende tidspunkt at dele med standardiseringsprojektet.

Da Docker er ved at udvikle sig til de facto-standarden for containere, så er det oplagt, at en standard lægger sig så tæt op ad Docker som muligt, hvis den åbne standard skal have en chance for at være relevant på markedet.

Problemet er ifølge Docker-folkene, at teknologien stadig er på et stadie, hvor den ifølge dem er bedst tjent med at ligge i hænderne på et selvstændigt firma snarere end at skulle gennem standardiseringsforhandlinger.

Docker er open source, men udviklingen styres af Docker Inc., som også er repræsenteret i Open Container Initiative.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Klavs Klavsen

lxc med f.ex. lxd dæmonen til at styre oprettelse, livemigrering mellem fysiske hosts osv. - til dem der vil køre "fullsystem images" - dvs. systemer der idag ligger på en virtuel vmware, eller fysisk host - der vil man kunne rsync'e til en lxc - og køre det som en container alligevel (så man sparer overhead ved en fuld virtuel). LXD gør det ganske fedt, som environment og support er på vej i bl.a. Kubernetes.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere