Docker undviger standardisering af containere - indtil videre

18. august 2016 kl. 15:351
Docker er tæt på at være de facto-standard for containere, men selvom Docker bidrager til standardisering, så er organisationen bag Docker ikke klar til at overlade kronjuvelerne til en komité.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Containere ligner den teknologi, der skal overtage efter virtualisering i datacentrene, men selvom der er én containerteknologi, der ligger i front, så er udviklerne ikke parat til at gøre den til en egentlig standard.

Docker er den containerteknologi, der får mest opmærksomhed, og udviklerne har da også overdraget en del af Docker til Open Container Initiative, der arbejder under Linux Foundation på en åben standard for containere.

Men Docker-folkene er slet ikke klar til at overlade kronjuvelerne til en standardiseringskomité, lyder det fra stifter Solomon Hykes, ifølge Infoworld.

Han understreger, at der blot er tale om en enkelt del af Docker, som det gav mening på nuværende tidspunkt at dele med standardiseringsprojektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Docker er ved at udvikle sig til de facto-standarden for containere, så er det oplagt, at en standard lægger sig så tæt op ad Docker som muligt, hvis den åbne standard skal have en chance for at være relevant på markedet.

Problemet er ifølge Docker-folkene, at teknologien stadig er på et stadie, hvor den ifølge dem er bedst tjent med at ligge i hænderne på et selvstændigt firma snarere end at skulle gennem standardiseringsforhandlinger.

Docker er open source, men udviklingen styres af Docker Inc., som også er repræsenteret i Open Container Initiative.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. august 2016 kl. 16:53

lxc med f.ex. lxd dæmonen til at styre oprettelse, livemigrering mellem fysiske hosts osv. - til dem der vil køre "fullsystem images" - dvs. systemer der idag ligger på en virtuel vmware, eller fysisk host - der vil man kunne rsync'e til en lxc - og køre det som en container alligevel (så man sparer overhead ved en fuld virtuel). LXD gør det ganske fedt, som environment og support er på vej i bl.a. Kubernetes.