Docker-containere hjælper Spotify med at holde styr på dine playlister

Streaming-tjenesten Spotify er gået over til container-teknologien Docker for at udnytte de fysiske servere mere effektivt.

Datacentrene hos musik-streaming-tjenesten Spotify har fået en overhaling i løbet af det seneste år. Tjenesten er nemlig gået over til at anvende containerteknologien Docker for at udnytte serverkapaciteten mere effektivt. Det skriver GigaOm.

Docker er en container-teknologi, hvilket vil sige en variant af virtualisering, hvor den enkelte applikation kører i en virtuel container, men deler binære biblioteker og styresystem med andre applikationer i andre containere.

Dermed kan man spare en del overhead i forhold til virtuelle maskiner, især hvis der skal afvikles mange applikationer, som deler de samme biblioteker.

Spotify anvender nu Docker til afviklingen af mindst 57 af de services, der ligger bag selve streamingen. Det gælder eksempelvis de services, der står for at levere playlisterne til brugerne. I stedet for at Spotify-klienten skal hente billeder, musiknumre og beskrivelser fra databaserne, så kan disse services levere det samlede indhold til klienten.

Docker har et par år på bagen, men containere er stadig et relativt ubeskrevet blad uden for de helt store cloud-tjenester, som benytter dem. Det betyder også, at der lige nu er en bred vifte af de orchestration-værktøjer, som skal bruges til at starte containere op og administrere dem.

Spotify har således selv udviklet platformen Helios, mens Twitter står bag Mesos, og begge projekter er nu endt som open source, men er blot to ud af flere.

Du kan læse mere om containere, Docker og Mesos i Version2 Insight: Datacenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere