Dansk dobbeltskærms-Android udråbt til bedste smartphone på CES

YotaPhone, der er en Android-baseret smartphone med to skærme, har vundet gadget-sitet Cnets produktpris 2013 på forbruger-elektronikmessen CES. Bag YotaPhone står danske Lau Geckler.

‘Best of CES 2013 for smartphones’.

Den titel kan dobbeltskærms-smartphonen YotaPhone nu bryste sig af. Prisen er uddelt på verdens største messe for forbrugerelektronik, CES i Las Vegas, af det store amerikanske tech-site Cnet.

På den ene side har telefonen en normal LCD-skærm, mens YotaPhone på bagsiden har en skærm med ‘elektronisk papir’ - også kaldet EPD til eksempelvis QR-koder med boarding pass i lufthavnen.

En skærmtype, der primært skal spare strøm.

Bag YotaPhone, der er udviklet i Rusland, står danske Lau Geckler, som er kommerciel direktør i det russiske firma med i alt 35 ansatte.

Version2 har tidligere interviewet Lau Geckler, og dengang var den danske direktør sikker på, at YotaPhone nok skal få succes blandt smartphone-giganter, som Apple og Samsung.

»Vi har fået en overvældende respons, fra almindelige forbrugere og fra analytikere. Så nu ved vi, at vi kan afsætte telefonen,« sagde Lau Geckler til Version2 tilbage i december måned 2012.

Som begrundelse for prisen skriver Cnet blandt andet, at YotaPhone trods det lidt pudsige navn var den mest interessante Android-telefon på messen blandt andet på grund af EPD-skærmen på bagsiden, men også fordi, at YotaPhone tager smartphone-udviklingen i en ny retning med sine to skærme.

Af specifikationer på YotaPhone kan nævnes, at telefonen kører på en 1.5GHz dual-core Snapdragon S4 Plus fra Qualcomm, har en indbygget 4G/LTE-chip og også Near Field Communication (NFC).

Læs også: Dansker bag dobbeltskærms-Android: Derfor får vi succes

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

Hvornår var Apple sidst på CES ? Hvornår var sidste gang der var noget der senere blev en succes der blev lanceret på CES ?

Det er lidt ligsom at vinde i Nedre Villingerøds VERDENSMESTERSKAB i kanin avl...

Det var min eneste pointe og hvis der meget mod forventning var blevet introduceret andre telefoner end yallafonen og jeg tolker det svar som et nej så de er blevet nr. 1 ud af 1... Tillykke.

  • 0
  • 0
Dennis Krøger

I 2012. Et par eksempler

Nej, nejnejnejnej.

De kan umuligt være succesprodukter, de er jo ikke lavet af Apple, og alle ved at hvis det ikke er Apple, kan det umuligt være en succes. Og hvis det er godt alligevel, må det være stjålet fra Apple. Og hvis det ikke er stjålet er det bare fordi folk ikke fatter at det er noget lort, fordifordifordi IKKE APPLE! (fråde om munden)

  • 0
  • 0
Thomas Biilmann

...artiklens indhold, så er det da sjovt at læse følgende, i det "Editor's Take" fra CNet som det drejer sig om:

"My fingers kept hitting the back of the phone as I held it, activating things I didn't want to see. A locking mechanism would be helpful here, either in terms of hardware or a simple onscreen control."

Havde de virkelig ikke set den komme? ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere