DNS-problemer rammer Facebook i Europa

Facebook var onsdag morgen utilgængelig for mange brugere i Danmark og resten af Europa, angiveligt på grund af et DNS-problem.

Facebook-brugere i Danmark og andre steder i Europa oplevede onsdag morgen problemer med at få forbindelse til Facebook.

Problemet så dog ud til ikke at skyldes Facebooks servere, men derimod et problem med DNS-navneserverne, der skulle forbinde brugerne til Facebooks servere.

Nedbrud er forholdsvis sjældne for Facebook, som dog har oplevet netværksproblemer i blandt andet september 2010 og senest i et par timer den 2. februar i år.

Tidligere har Anonymous-bevægelsen truet med at angribe Facebook, men det annoncerede angreb havde ingen mærkbar effekt på tjenesten, som har tæt ved en halv milliard daglige brugere i gennemsnit hver dag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Peter Makholm Blogger

Der var to problemer: For det første så var det meget ustabilt om man overhovedet fik noget svar. For det andet så når deres nameserver endelig svarede, så sendte den mindst 160 A records, deriblandt to der pegede på adresser i 10.0.0.0/8.

Mit gæt er at der gik ged i deres location-dependent filter, så den returnerede helse listen a IP-adresser inklusiv rent interne addresser.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere