DMI vælger gratis OpenStreetMap til vejrtjeneste

Vejrtjenesten Verdensvejr fra DMI relanceres nu baseret på den gratis og åbne korttjeneste OpenStreetMap.

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, relancerer nu tjenesten Verdensvejr baseret på den gratis korttjeneste OpenStreetMap. Det fremgår af DMI's hjemmeside.

OpenStreetMap er et gratis og åbent alternativ til eksempelvis Google Maps, og med det som fundament hævder DMI at kunne give danskerne bedre mulighed for at zoome ind og se vejrudsigten for cirka 150.000 byer i verden.

»OpenStreetMap er perfekt til vores formål. Med OSM som grundlag har vi mulighed for selv at bestemme, hvor mange detaljer vi vil vise. Dermed kan vi optimere hastigheden, når brugerne bevæger sig rundt på kortet,« udtaler DMI's kommunikationschef, Bjarne Siewertsen, på hjemmesiden.

DMI har tidligere benyttet netop Google Maps som kortgrundlag, men er efter eget udsagn blevet nødt til at droppe tjenesten på grund af en 'ændret prispolitik hos Google'.

DMI kører en lokal kopi af OpenStreetMap, hvilket betyder, at kortene ikke genopfriskes med for eksempel nye veje så tit som dem, man selv kan finde på openstreetmap.org.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Niels Hansen

Fedt! Nu mangler vi bare at få den på byvejr, sådan at det ikke behøver være et spørgsmål om held om man rammer Kongens Lyngby eller København, hvis man prøver at bruge byvejr på sin smartphone - Og med mindre app'en er blevet forbedret, så lad være med at foreslå den til mig, tak :-)

  • 0
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere