DMI: Supercomputerskift går godt - men glatførevarsling kører på nødberedskab

HPC-projektleder Bjarne Keinicke og foran ham CIO Thomas Kjellberg gennemgår de sidste detaljer i processen få minutter før skiftet fra Lyngbyvej til Island gik i gang onsdag kl. 10. Foto: Carsten Kofoed.
Efter det første døgn med den nye supercomputer er der stadig en række åbne supportsager, men de fleste ventes løst i løbet af torsdagen.

Vejret har heldigvis været med DMI i forbindelse med skiftet til en ny supercomputer. Det mest alvorlige problem i forbindelse med skiftet har nemlig været DMI's Glatføre-prognose, som ikke er blevet afviklet korrekt.

»Vi har en udfordring på Glatføre, hvor vi har aktiveret vores nødberedskab og har kørt det manuelt natten over. Nu har vi fundet en bug og håber at få det op i dag,« siger CIO Thomas Kjellberg fra DMI til Version2.

Læs også: Ingen vej tilbage: DMI's it-folk står klar til at løse problemer med ny supercomputer

DMI's it-folk har haft foreløbig 28 sager, der skulle løses. Heraf er de fem ting, der kan vente, fordi de ikke er akutte, men handler om at gøre systemet mere robust.

16 sager er nu lukket, og overgangen til det nye system har ikke haft betydning for de oplysninger, DMI stiller til rådighed på dmi.dk, bortset fra, at Glatføre altså måtte køres manuelt.

»Det ser super ud. Om et par timer er vi nede på en tre stykker, og så burde resten køre,« siger Thomas Kjellberg.

Skiftet fra den gamle til den nye supercomputer forløber over tre dage, før den gamle lukkes ned. Det sker for at kunne opdage, om der er systemer, der stadig forsøger at kontakte den gamle supercomputer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017