DMI-app skruer ned for varslings-inferno

Med skybrud og tordenvejr over hele landet har DMI-app’en de seneste dage givet en storm af notifikationer. Det vil instituttet nu lave om på.

Hvis man bor i Aalborg, er man muligvis ikke interesseret i regnvarslinger i København og vice versa. Ikke desto mindre er det præcis, hvad man får med DMI’s vejr-app. Og når vejret er vildt, er antallet af notifikationer tilsvarende højt.

Bølgen af tordenvejr og tung regn, som væltede ind over Danmark i weekenden, fik således telefoner med DMI's app installeret til at gløde, fordi alle brugere får alle varsler.

Men det skal være slut nu, fortæller redaktør i DMI Bjarne Siewertsen.

»På vores SMS-service kan man bestemme helt ned på kommuneplan, hvilke varslinger man vil have. Sådan bør det også være i app’en, og det er en funktion, vi nu vil arbejde på,« siger han.

DMI’s varslinger kommer, når den vagthavende meteorolog vurderer, at vejret et bestemt sted kan være farligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ove Andersen

Hvor mange varsler sendte de egentligt ud? Jeg lagde da kun mærke til et par stykker, så min telefon blev ikke glødende :)

Men på den anden side, så er det sjældent jeg læser varslerne af to grunde: -For det første er de sjældent for min lokalitet. -For det andet tager det ofte lang tid at indlæse selve varslet, når man klikker på notifikationen. Ender med jeg sjældent gider vente på. Hvorfor er det ikke cachet lokalt, når varslet alligevel er modtaget?

  • 2
  • 0
#4 Kristian Christensen

Jeg tænkte også at det er dårligt at det ikke er mere lokationsbestemt. Også at appen hver gang spørger om jeg vil tænde for GPS. Det må da være muligt at få den til at holde op med det. Og nej. Jeg vil ikke have varsler om forhøjet vandstand og kraftig blæst og regn i Esbjerg hver anden dag når jeg bor i København.

  • 2
  • 0
#7 Søren Foged

Jeg kan da anbefale en anden app end DMI's officielle app. Til android er der f.eks. DMI - Byvejr som kun bruger GPS hvis netværk ikke er slået til. Og naturligvis kun hvis man vælger at finde by via position.. Til IOS findes der også andre bedre app's end DMI's egen.. Til ovenstående app er der også en opdatering på vej hvor man selv kan vælge hvilke områder der ønskes varsler for..

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere