DKUUG redder open source konference

Den danske Unix-brugergruppe DKUUG har besluttet at oprette anpartsselskab, der fremover skal stå for afviklingen af konferencen Open Source Days.

Når konferencen Open Source Days åbner til oktober i år vil det være et helt nyt arrangement, men folkene bag konferencen vil være gamle kendinge fra blandt andet tilrettelæggelsen af Linuxforum.

I kølvandet på skærmydslerne i ledelsen af DKUUG smækkede det daværende bestyrelsesmedlem Peter Toft med døren og forlod bestyrelsen og meddelte kort tid efter, at Linuxforum var en død sild og annoncerede fødslen af Open Source Days.

Sammen med Hanne og Kristian Vilmann, Sidsel Jensen, Peter "GratisDNS" Larsen og Flemming Jacobsen er Peter Toft med i bestyrelsen for det nye anpartsselskab, der fremover skal stå for afviklingen af Open Source Days.

Næstformand i DKUUG Keld Simonsen er glad for den nye konstruktion, der blandt andet skal giver en bredere konference.

»Der var et ønske om at have BSD-folkene med og ud fra et DKUUG-synspunkt, så er det udmærket, at det bliver bredere, for vi er ikke kun noget med Linux ? vi er jo noget med Unix. Der bliver også mere med Sun Solaris og dermed et tredje Unix operativsystem, så ud fra et DKUUG-synspunkt er det udmærket, at det bliver bredere,« siger han til Version2.dk.

Anpartsselskabet har ud over finansieringen af anpartskapitalen på 125.000 kroner fået et lån fra DKUUG på 300.000 kroner til at finansiere arbejdet med etableringen af konferencen, der ifølge Keld Simonsen har et budget på omkring en million kroner. Pengene gør det blandt andet muligt at kontraktansætte Hanne Vilmann i forbindelse med arrangementet.

Keld Simonsen håber ikke mindst, at det nye arrangement vil betyde, at de forskellige brugergrupper i DKUUG vil få en mere fremtrædende plads på konferencen.

»Vi er glade for, at brugergrupperne bliver bedre repræsenteret på alle udstillingsdagene. Tidligere har brugergrupperne ikke været med på businessdagen, men det forventer vi, at de kommer nu, og det vil bringe grupper som SSLUG og It-politisk forening tættere på virksomhederne,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Keld Simonsen

Thomas har ret, bl.a SSLUG og IT-politisk forening er ikke forskellige brugergrupper i DKUUG, men forskellige brugergrupper i miljøet. Jeg har bedt Torben Sørensen om at rette dette, og det har han lovet, men ikke nået endnu. Hanne Vilmann sidder heller ikke i anpartsselsabets bestyrelse, og BSD-folkene har været med nogen år i arbejdet omkring Linuxforum. Idéen med at udvide konferencens emnekreds kom fra BSD-folkene, og det er DKUUG som UNIX-brugergruppe positivt indstillet over for. Iøvrigt synes vi i DKUUG at holdet bag Linuxforum har gjort et hamrende godt arbejde igennem alle årene, og det vil vi så gerne levere det økonomiske grundlag for også kan ske fremover med denne konstuktion.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere