DKUUG-formand erkender uheldig stemmeseddel

Formanden for DKUUG Donald Axel kan god se det uheldige i, at bestyrelsen i DKUUG udsendte fortrykt stemmeseddel op til generalforsamlingen i DKUUG i sidste uge.

Turbulensen i DKUUG vil ingen ende tage. Og igen er det foreningens formue på 13 millioner kroner, der er stridens kerne.

Op til generalforsamlingen indkom der flere forslag til behandling, der på hver deres måde ville fjerne formuen fra bestyrelsen og lægge den ud i diverse fonde.

Som tidligere beskrevet i Version2 forsøgte således både Keld Simonsen og Jacob Sparre-Andersen at få vedtaget forslag, der ville fjerne formuen fra bestyrelsens kontrol.

Efter først at have troet, at der var tale om en joke, vurderede bestyrelsen kort tid før generalforsamlingen alligevel situationen så alvorlig, at den for enhver pris ville sikre, at selv ikke en practical joke skulle medføre en risiko for at millionerne ville forsvinde ud af DKUUG's kontrol.

Næsten et kup

Derfor udsendte bestyrelsen med formanden Donald Axels underskrift et brev til samtlige DKUUG's kontaktpersoner.

Brevet indeholdt en direkte advarsel mod at lade de unge løbe med pengene eller som det hedder i brevet "Der er fare for, at de unge mennesker bag Jacob Sparre Andersens forslag flytter DKUUG's formue uden for generalforsamlingens ansvar" og fra brevets indledning "Det er næsten et kup ..."

Formuleringerne er ikke mindst faldet Peter Larsen for brystet, der på sin blog beskriver fremgangsmåden som injurierende og føler sig svinet til at bestyrelsen.

Formand i DKUUG Donald Axel finder dog ikke selve brevet forkert. Han gør over for Version2 opmærksom på, at forslaget ville tage DKUUG's formue og placere den i en fond, der blev kontrolleret af folk uden tilknytning til DKUUG.

»Derfor var vi nødt til at reagere. Vi kan jo ikke bare sidde og se på, at formuen forsvinder ud af DKUUG,« siger han.

Paniksituation

Formanden oplyser dog, at brevet er en sammenskrivning af flere opfordringer, der var tiltænkt medlemmerne, og at han følte sig nødsaget til at ændre en del af udsagnene, men lod dog stadig et par af de graverende vendinger stå.

»Der var jo tale om en paniksituation,« siger han.

Ligeledes lod Donald Axel også et forslag til en fortrykt stemmeseddel komme ud i samme postombæring.

Her havde et andet DKUUG-medlem listet de forskellige punkter til generalforsamlingen og ud for hvert spørgsmål skrevet ja eller nej, i forhold til det som bestyrelsen mente om det pågældende spørgsmål, så DKUUG-medlemmet alene skulle krydse listen af, for at have afleveret en afstemning i overensstemmelse med bestyrelsens holdning.

Donald Axel erkender dog efterfølgende, at lige præcise den fremgangsmåde kunne have været anderledes.

»Det er måske en lidt uheldig formulering, og ikke én jeg ville have brugt,« siger han.

Donald Axel mener dog stadig, at medlemmerne har været fuldt orienteret om situationen og ikke har været tvunget til at stemme på en bestemt måde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Makholm Blogger

Det er positivt at se at Donald Axel har indset at visse af formuleringerne er uheldige. Næste skridt må være at indse at en række påstande i brevet er i modstrid med udtalelser til version2. Dette har jeg skrevet om på:

http://peter.makholm.net/2007/10/08/om-dkuug/ (nej, ikke noget nyt siden i mandags).

Det kunne måske også være på sin plads at linke direkte til Peter Larsens
blog-indlæg: http://new.czar.dk/?p=133

  • 0
  • 0
Anders Gammelmark

Jeg kan ikke forstå at man ikke diskuterer forslaget istedet for kaste mudder efter hinanden.
Faktum er at denne model som blev foreslået virker i andre lande.
Hvad med at snakke om en løsning istedet for.
Det virker for mig yderst uheldigt at man fra bestyrelsens side ser det som et kup når medlemmer kommer med ændringsforslag til foreningen og forvaltning af formuen. Det tyder på arogance og at bestyrelsen har glemt at de er bestyrelse for medlemmerne og kun fordi der er medlemmer. Ikke pga penge og lignende.
Bestyrelsen skal varetage medlemmernes interesser ikke bestyrelsens.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere