DKUUG-formand: Ekskluderet medlem var umulig at samarbejde med

Balladen i bestyrelsen for Unix-gruppen DKUUG, hvor et mangeårigt medlem er blevet smidt ud, er 'en meget kedelig sag', siger formanden. Nu skal der ro på, så måske bliver generalforsamlingen flyttet.

Samarbejdsvanskelighederne i ledelsen hos Dansk Unix User Group (DKUUG) er blevet så store, at et flertal i bestyrelsen har valgt at smide medstifter og mangeårigt medlem Keld Simonsen ud af både bestyrelsen og foreningen DKUUG.

»Det er en meget kedelig sag. Keld er medstifter af foreningen og laver et stort stykke arbejde. Men en stor del af bestyrelsen mener, at det er stort set umuligt at samarbejde med ham. Mange har forladt bestyrelsen af den grund,« siger DKUUG-formand Svenne Krap.

Keld Simonsen mener ikke, at det kan lade sig gøre at eksludere ham og forhindre ham i at stille op til bestyrelsen og posten som formand, når der er generalforsamling i DKUUG den 5. november, har han fortalt Version2. Det er kun gennem en beslutning på generalforsamlingen, det kan ske, mener han.

Men juraen er i orden, og det har hele tiden været planen at få eksklusionen godkendt på en generalforsamling, siger Svenne Krap.

»Vi har haft en advokat inde over sagen,« forklarer han.

For at kunne slå det hele sammen, og undgå en ekstraordinær generalforsamling, overvejer bestyrelsen lige nu at aflyse generalforsamlingen på torsdag og vente lidt. Dermed kan der komme klarhed over, hvem der kan stille op, når valget til bestyrelsen skal gennemføres.

Formanden understreger, at eksklusionen ikke handler om, hvordan DKUUG's millionformue skal forvaltes, eller om formandsposten, som Keld Simonsen har meldt ud, at han er kandidat til.

»Det er et spørgsmål om uheldig timing. Men jeg ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der helt præcist gør, at vi har valgt at ekskludere Keld nu,« siger Svenne Krap, som nu er ved at skrive til medlemmerne om sagen.

Læs Keld Simonsens reaktion i artiklen 'Ny ballade i dansk Unix-gruppe: Veteran smidt ud'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Keld Simonsen

Svenne Krap citeres for at sige at at mange har forladt bestyrelsen pga. at jeg var umulig at samarbejde med. Det kan jeg ikke få til at passe. I de 3 år, jeg på det seneste har været med, har kun to bestyrelsesmedlemmer gået ud, så vidt jeg erindrer, og den ene, Peter Toft, roste endda mit arbejde. Den anden gik efter en kontrovers med flere bestyrelsesmedlemmer.

At jeg skulle være stort set umulig at arbejde sammen med for flertallet af bestyrelsen er ikke min oplevelse, vi har lavet mange gode ting sammen, som har ført til mange resultater, bl.a. stærkt forbedret økonomi, faktisk overskud. Der har da været et dusin sager hvor der har været kritik, men langt flere sager der er løst uden problemer. Og de allerfleste kritikpunkter mener jeg der har været en god forklaring på.

  • 0
  • 0
#4 Deleted User

Der er intet i sagen der har det fjernest at gøre med operativsystemer, det har at gøre med foreningspolitik. Drama og splid sker i alle foreninger, uanset hvad deres fokusområde så end er - operativsystemer, rollespil, frimærker eller nyhedsformidling.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere