DK-Hostmaster vraget fra .DK-domæner

Efter det netop overståede udbud om, hvem der skal stå for domænenavnsregistreringen i Danmark, er det Afilias, der i første omgang er valgt som ny administrator. Men DK-Hostmaster vil kæmpe videre.

På trods af, at It- og Telestyrelsen har besluttet at droppe DK-Hostmaster, som fremtidig administrator for de danske .dk-domæner, er alt håb ikke ude for DK-Hostmaster, der har stået for domænenavnsregistreringen i ni år.

Som en del af udbuddet skal den kommende administrator kunne dokumentere en bred tilslutning blandt både almindelige brugere af internettet, professionelle brugere og endelig internetleverandørerne.

I dag er grundlaget for DK-Hostmaster Dansk Internetforum (DIFO), der har tilslutning fra både Forbrugerrådet, Dansk IT, ITEK og FDIH, hvilket ifølge administrerende direktør i DK-Hostmaster Per Kølle gør det svært for Afilias at sikre sig den fornødne brede tilslutning.

»Vi kan forudse, at vores modpart vil få problemer med at sikre sig tilstrækkelig opbakning, og hvis de ikke lykkes, kan de ikke vedstå, at tilbuddet er afgivet korrekt, og så falder tilbuddet, og det betyder, at Difo må blive den næste i rækken,« siger administrerende direktør i DK-Hostmaster, Per Kølle, til Version2.dk.

Afilias og anvendergruppen dotDK har nu 60 dage til at sikre sig de nødvendige støtteerklæringer.

Per Køller oplyser endvidere til Version2.dk, at It- og Telestyrelsen har oplyst, at modparten Afilias, når det gælder teknikken, så var Afilias en smule bedre end DK-Hostmaster.

»Men vi kender ikke deres teknik og ved ikke, hvad styrelsen mener, men vi kan konstatere, at vi i de ni år, vi har drevet .dk-registreringen, så har vores navneservere ikke været nede en eneste gang.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Peter Makholm Blogger

En stor lykønskning til ITST for at de har turde foretage et valg istedet for bare at holde sig til status quo. Tiden må vise om de foretog det rigtige valg, men alene at man ikke blindt har valgt den eksisterende løsning ser jeg som noget meget positivt.

Jeg har det lidt med DK-Hostmaster som jeg for nogle år havde det med at bruge CVS til versionsstyring. CVS løste opgaven, ikke godt og nogle gange havde man brug for at lave skumle ting med repositoriet, men det virkede og alternativerne var fremmedartede og havde ikke bevist sin stabilitet. Behøver jeg at sige at jeg stort set ikke bruger CVS idag?

Om ITST har foretaget det rigtige valg vil jeg overlade at kommentere til nogen der rent faktisk har læst udbudsmaterialet. Jeg går ud fra at det nu endelig kan blive tilgængeligt.

 • 0
 • 0
#6 Erik Gravgaard

Når man fra DK Hostmaster / DIFO's side hører at de mener at deres konkurrent kommer til at falde på kravet om en bred tilslutning klinger det både falskt og hult.

DIFO har om nogen gjort i nælderne når det drejer sig om at sikre en bred tilsluning.

Således besluttede den selvtilstrækkelige kreds af foreninger bag DIFO for et par år siden at nægte DKUUG optagelse i DIFO.

En absurd beslutning mente de fleste (ihvertfald alle de som ikke netop var "inde i varmen").

Kære DIFO. I kan kun takke Jer selv for at I nu er i kulden. I havde alle muligheder for netop at sikre den brede tilslutning, men I mente jo at lige netop præcis de medlemmer I har, var tilstrækkelige til at dække alle Internet-udbyder, og -brugerinteresserne i Danmark.

Så må man prøve at se logikken i at en teknisk interesseret og kompetent brugerforening som DKUUG skal fravælges frem for f.eks. Hotel- og restauratørforeningen, Finansrådet og Advokatsamfundet.......

 • 0
 • 0
#7 Jørgen A Thomsen

DK Hostmaster har indtil nu vist en selvtilstrækkelighed og manglende interesse for, hvordan udviklingen er i andre lande fx. Norge og Sverige som er i fuld gang med en modernisering. Det kører jo fint som det altid har gjort, har holdningen været, så hvorfor lave noget om. Desuden vil man absolut køre en administration af opkrævning af årsafgifter og køre en direkte kundesupport. Det er funktioner som allerede dækkes af registratorer og webhoteller, og derfor er der en hel del ekstra omkostninger, der vil kunne undgås.

 • 0
 • 0
#9 Søren Løvborg

Hvad er der galt med status quo? At nogen mener at DK Hostmaster er for lukkede, det er jo fair nok, men er det i sig selv grund til at skifte .dk-administrator?

Hvad er det, folk er ultifredse med, når det angår DK Hostmasters administration af .dk?

.dk-domæner er mig bekendt ganske billige, og teknisk lader .dk da vist hellere ikke noget tilbage.

Den centrale registrering og fakturering er i mine øjne en fordel: Jeg ved at når jeg betaler 45 kr. til fornyelse af et .dk domæne, kan det hverken gøres dyrere eller billigere.

Med decentrale løsninger aner man ikke hvor meget der reelt går til fornyelse, og hvor meget der går til registrator. Hvad koster det at forny et .com domæne? Alt mellem $6 og $35, afhængigt af registrator.

Separat fakturering giver gennemskuelighed i priser, og det kan da kun være en fordel for domæneejere.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere