DK-CERT: 21 procent færre it-sikkerhedsbrud i Danmark i foråret

Illustration: leowolfert/Bigstock
DK-CERT registrerede 21 procent færre henvendelser om it-sikkerhedshændelser i Danmark i andet kvartal 2011 i forhold til første kvartal.

Årets andet kvartal var relativt stille på it-sikkerhedsfronten i Danmark. DK-CERT fik 21 procent færre henvendelser om it-sikkerhedshændelser i kvartalet i forhold til årets første kvartal. Det skriver DK-CERT i den seneste kvartalsrapport.

DK-CERT kan ikke angive nogen konkret årsag til faldet i henvendelser fra 10.509 i første kvartal 2011 til 8.274 i andet kvartal.

DK-CERT registrerede dog blandt andet samtidig et absolut fald på 35 hændelser af danske websteder, som blev inficeret og brugt til at forsøge at sprede ondsindede programmer til brugerne.

En stor del af henvendelserne til DK-CERT drejer sig om scanningsforsøg over netværket, hvor hackere eller applikationer forsøger at finde ud af, om der er sårbare applikationer, der er tilgængelige på systemerne på netværket. Det er imidlertid en metode, der i dag er mindre vigtig for de kriminelle, vurderer DK-CERT, hvilket kan være med til at forklare et fald på knapt 10 procent i denne kategori.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere