DIX'en nær død i pakkestorm

I weekenden blev det danske internetknudepunkt DIX ramt af en pakkestorm, der et øjeblik tog pusten fra det danske internet.

Med en hastighed på mellem 400.000 og 500.000 pakker i sekundet blev den centrale switch, i det danske internet kaldet DIX'en, i weekenden et øjeblik slået næsten knock out.

Normalt er belastningen ti gange så lille, oplyser Anders Due, der er teknikker ved Uni-c, hvor det danske internet-knudepunkt er etableret.

»Switchen blev overbelastet, men den døde ikke. Der har ikke været trafik, der ikke er kommet igennem, men der er nogen, der ville have oplevet, at det gik lidt langsommere,« siger han til Version2.

Oprindelig var den danske DIX knudepunkt for alle danske internetudbydere, men i dag er DIX'en blot en af de muligheder, som de store teleselskaber anvender; netop for at undgå, at det danske internet bliver lagt ned.

Endnu har Uni-c ikke fundet frem til årsagen til pakkestormen, men da stormen ikke var målrettet, er arbejdstesen, at der har været tale om en fejlkonfiguration et sted i det netværk, som DIX'en er en del af.

Anders Due oplyser endvidere, at Uni-c løbende har mindre pakkestorme, som ikke mærkes på nettet, men et par gange om året rammes DIX'en af en storm magen til den i weekenden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere