Disse fire apps æder din mobildata-kvote på iOS

Illustration:
Der er fire applikationer, som står for 82 procent af den samlede mobildatatrafik fra iOS-enheder, selvom der findes 900.000 apps til platformen.

Antallet af apps har i flere år været en målestok, firmaerne bag de konkurrerende smartphone-platforme har brugt til at fortælle, hvor store de er, og hvor hurtigt de vokser. Men i praksis er det kun en forsvindende lille del af de mange apps, der bliver brugt flittigt.

Softwarefirmaet Citrix har målt på mobildatatrafikken på iOS-enheder og fundet frem til, at 82 procent af trafikken stammer fra blot fire applikationer: Facebook, Media Player, Safari og App Store.

Undersøgelsen bygger på data fra teleselskaber, som benytter Citrix' Bytemobile-systemer til at håndtere mobildatatrafik på 3G og 4G mobilnetværk.

De fire nævnte apps er ifølge Citrix de suverænt største, efterfulgt på femtepladsen af eBay. Ud af de resterende cirka 17 procent er de fem største målt på trafik Instagram, Maps, Tumblr, Twitter og Pinterest.

Illustration: Citrix Bytemobile
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Bruno Andersen

Spørgsmålet er om man kan konkludere "Men i praksis er det kun en forsvindende lille del af de mange apps, der bliver brugt flittigt." Målingen viser jo bare hvilke apps der hiver store mængder data - ikke hvor hyppigt eller hvor meget apps bliver brugt.

 • 5
 • 0
Jan Lunddal Larsen

Jeg tolker Transactions som en indikator for hvor hyppigt en app bliver brugt.

Men kun på det mobile net.

Derudover er der jo masser af apps der enten ikke bruger netværk ret meget, eller slet ikke, i størstedelen af den tid de benyttes, så brugen af disse apps registreres slet ikke.

Du kan f.eks. høre timelange podcasts, læser bøger og blade, spille spil, se film, bruge navigation osv. uden at bruge mobildata.

Det svarer lidt til at tælle biler på en motorvej og konkludere at ingen bruger de tusindvis af cykler der sælges hvert år.

 • 4
 • 0
Martin Storgaard Dieu

Nu ved jeg ikke med iOS, men i nogle Andriod apps, som bruger meget data, kan man gøre sådan at den kun synkroniserer/uploader/downloader når den er på WiFi, hvilket Citex næppe har mulighed (hvem ved?) for at indhente oplysninger omkring.

Derudover er brugen af Apps vel også afhægig af hvilket land det drejer sig om? Min tanke er dog at Facebook også rangerer højt i Danmark, men eBay måske ikke så meget?

 • 1
 • 0
Venligst Slet Min Bruger

Bemærk, at det er Citrix, som er Microsofts gode partner, der står som afsender af målingen, og at Microsoft netop lider af manglende apps til Windows Phone.

Selv med en ekstraordinær indsats, så kan jeg ikke se, hvorfor MS og Windows Phone skulle have nogen form for relevans i en undersøgelse omkring iOS-apps?

Og jeg kan heller ikke se, at det skulle være specielt interessant, at MS og Citrix er "gode partnere".

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere