Disse 7 eksperter skal rådgive politikerne før afstemning om e-valg
En storm af kritik af lovforslaget om e-valg, primært fra Version2-læsere, fik i december måned socialdemokraten Simon Kollerup til at søsætte en offentlig høring om e-valg. Og nu er listen af oplægsholdere klar til høringen, som finder sted den 13. marts på Christiansborg, oplyser Linda Johansen, sekretær for Folketingets Kommunaludvalg, til Version2.
På talerstolen kommer som ventet både tilhængere og modstandere af e-valg. Fra den offentlige sektor deltager Lene Hartig Danielsen, chef for Borgerservice i Aarhus Kommune, mens den akademiske verden er repræsenteret ved Demtech-projektet, nemlig Carsten Schürmann fra IT-Universitetet, som er leder af Demtech, og professor Joseph Kiniry fra DTU, der er en del af Demtech og offentligt har meldt sin modstand mod e-valgs-lovforslaget ud.
De øvrige eksterne talere er Niels Elgaard Larsen fra IT-Politisk Forening, Tue Byskov Bøtkjær, formand for Det Centrale Handicapråd, Christian Wernberg-Tougaard, der er formand for IT-Branchens sikkerhedsråd, samt Michael Hedelund fra Dansk Ungdoms Fællesråd.
Enhedslistens it-ordfører Stine Brix, som er en af de mest kritiske over for e-valg i Folketinget, glæder sig til høringen og tweetede om programmet, da det blev vedtaget i Kommunaludvalget. Hun undrer sig dog lidt over, at Dansk Ungdoms Fællesråd skal være blandt oplægsholderne.
»Jeg synes ikke, at de rigtigt har været fremme før og markere sig i denne her debat. Men så længe, der også er folk med, som ved rigtig meget om e-valg, er jeg sikker på, at vi nok skal få en god debat,« siger hun til Version2.
Fire af Folketingets politikere skal også på talerstolen til høringen. Udover økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, som er ansvarlig for lovforslaget om e-valg, bliver det formanden for Kommunaludvalget Malene Borst Hansen, initiativtageren Simon Kollerup, samt Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, som sidder med de afgørende stemmer og endnu ikke har besluttet sig.
Der er afsat to en halv time til høringen, fra kl. 9 til 11.30 den 13. marts, og alle interesserede er velkomne til arrangementet, så længe der er ledige pladser. Tilmelding er nødvendig.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.