Disse 4 farer er de største tablet-dræbere på kontoret

Halvdelen af tablet-brugerne oplever problemer med en tablet, som kræver reparation, i løbet af de første to år.

Tabletten er blevet et populært arbejdsredskab på kontoret, men den lille, lette skærmcomputer er også skrøbelig. Det konkluderer producenten af hårdføre tablets, Panasonic, på baggrund af en undersøgelse blandt ansatte i britiske virksomheder, som udleverer tablets til arbejdsbrug.

47 procent af medarbejderne havde i løbet af to år oplevet, at en tablet gik så meget i stykker, at det krævede reparation. Måske lidt overraskende er det ikke tyngdekraften, der er tablettens største fjende ifølge undersøgelsen.

Derimod er det ekstreme temperaturer, som giver flest problemer. 29 procent fik problemer med deres tablet, efter den havde været udsat for høje temperaturer, sådan som det kan ske i en bil på en varm sommerdag, og 11 procent havde lidt mere aktuelt for årstiden fået problemer efter ekstrem kulde.

Tyngdekraften førte til reparation for 21 procent af tablet-brugerne, efterfulgt at 17 procent som blev beskadiget på grund af væske, der blev spildt på den. Lidt i samme kategori, men dog mere drastisk havde 11 procent tabt en tablet i badekarret, en flod, vandpyt eller anden større vandmængde.

Ligeledes fik 11 procent deres tablet beskadiget, fordi den blev kørt over.

Det er værd at bemærke, at visse brugere kan blive en dyr fornøjelse i reparationer, da dem, der havde problemer med deres tablets, i gennemsnit skulle have den til reparation tre gange.

Den mest almindelige type fejl var batteriproblemer, som netop kan forårsages af ekstreme temperaturer. Det var et problem for 27 procent af tablet-ejerne. I 16 procent af tilfældene holdt touch-skærmen op med at fungere, mens blot 10 procent var en decideret smadret skærm.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Det kunne også være interessant, hvad slags arbejde de nævnte personer udførte. Et er almindeligt kontorarbejde, hvor tavlecomputeren (blev det ikke valgt som erstatningsord i stedet for pillesynonymet?) bliver brugt til at læse bilag og tage noter, et andet er feltarbejde, hvor f.eks. hjemmehjælpere eller bude tager tavlecomputere med rundt for at registrere forskellig information. Risikoen for en overkørt tavlecomputer er nok en del større hos brugere, der stiger ind og ud af biler en snes gange i løbet af en dag, end hos brugere, der kun tager bilen frem og tilbage til et kontor.

 • 2
 • 0
Jesper Foldager

Ja, det virker som om der er noget rod med de procentsatser. Måske det er procent af de 47 %, men artiklen skriver

Tyngdekraften førte til reparation for 21 procent af tablet-brugerne

Man kunne ønske sig lidt mere klarhed omkring tallene, især når nu hele historien bygger på procentsatser.

 • 2
 • 0
Tine Andersen

På kontoret? De er måske kørt over af en kontorstol? ;-)

Min er røget i dørken mange gange, men heldigvis fra ret lav højde, men i går blev jeg alvorligt hed om ørene, da jeg fik hældt kogende vand på den. (Går det under vandskader? ;-) ). Tip: Hvis du endelig har tabletten med i køkkenet, når du laver kaffe, så læg den ikke fra dig.

Savner også et bud på de reelle tal- ikke bare procenter.

Mvh Tine

 • 0
 • 0
Thorvald Johannes Pedersen

Tablet = tab let...... ;) Hehehehehehehe..... Jeg har nogle få gange tabt min dejlige mobil Nokia X3-02.5 på gulvet. Men intet er at se på den. Jeg tabte engang min Nokia Lumia 920, som jeg havde før den nuværende X3'er, på gulvet: Et af hjørnerne en smule mast. Men den er selvfølgelig også meget tungere end X3'eren.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere