Disney-serie kalder open source-software usikkert

Illustration:
Tanketorsk eller bevidst propaganda? Lille dreng med nørdbriller kalder open source-software usikkert i afsnit af Disney-sitcom.

Det er uvist, om tegneseriegiganten Disney ikke bryder sig om open source-software, eller om der bare er tale om et tilfælde.

Men faktum er, at open source-kode i et afsnit af Disney-sitcom'en Shake It Up bliver fremlagt som noget farligt noget, som kun nybegyndere ikke frygter. Det skriver The Register.

I afsnittet får en af karaktererne et serviceeftersyn på sin bærbare pc, der åbenbart er smittet med virus.

En dreng, der med sine markante hornbriller, cardigan og nydelige sideskilning tydeligvis er seriens nørd, spørger opgivende efter at have taget et kig på computeren:

»Brugte du open source-kode for at spare tid, og så var virussen gemt i den?« efterfulgt af konstateringen »Begynderfejl!«.

Det er dog nærliggende at tro, at knægten blot skulle sige 'noget med it', snarere end at Disney generelt har noget imod open source-software.

For eksempel har Disney-ejede Pixar for nyligt offentliggjort en del af selskabets produktionskode som open source, skriver The Register.

Videoklippet fra Disney-serien kan indtil videre ses her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#9 Jens Madsen

Måske, men så burde de jo vide at det er ligemeget om det er open eller closed source: så længe du ikke selv har skrevet det hele har du ingen anelse om, om det er sikkert.

Måske skal "nørd" kommentaren i filmen, netop forstås sådan, at hvis du ikke udvikler det hele selv - men bruger Open Source - så er du ikke dygtig nok, til at undgå problemer.

  • 0
  • 1
#11 Jens Madsen

I klippet nævnes ikke Microsoft, og ikke Linux.

Og det fremgår ikke, at problemet skyldes et operativsystem.

Der nævnes Open Source, så vidt jeg forstår, en tids-rutine, som er hentet på nettet. Det kan godt forstås sådan, at det er en typisk begynder fejl, at downloade open source rutiner, og ikke udvikle tidsrutiner selv. Så må man jo acceptere det man downloader, og at det kan indeholde virus's. Det er ikke ualmindeligt, at open-source rutiner, der kun burde fylde få linier, fylder flere megabytes, så der nemt kan skjule sig en virus deri. Hvis man kan gennemskue koden som downloades, vil det normalt være virus frit.

  • 0
  • 1
#13 Fini Alring

Ja ok det er ikke den fedeste kommentar i en tv serie. Men den er da ganske harmløs, men blot ikke forklaret overhovedet i serien (da den er irrelevant for historien).

Enhver programmør / hacker kan downloade koden til et open source værktøj, implementere sin egen ondsindede kode og derefter distribuere programmet inkl. sin egen malware kode. I de større projekter er det meget svært at snige kode ind, da deres processer bla. omfatter at andre programmører skal læse koden igennem inden den bliver godkendt. Men det kan ikke udelukkes at det kan ske. Hvis programmøren går udenom projektets normale distributions kanaler, og f.eks begynder at sprede sin egen version via pirat/phising sites og lign. er det sandsynligt at hackeren vil lykkes med at snige sin ondsindede kode ind på folks maskiner. Det samme gælder dog for closed-source, men det er i sagens natur nemmere at anskaffe og implementere egen kode i frit tilgængelig kildekode.

Her er et morsomt klip fra CSI hvor de også har helt tjek på teknikken. http://www.youtube.com/watch?v=hkDD03yeLnU

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere