Disney sagsøges for at høste børns oplysninger uden om forældrene

Disney har indhentet personlige oplysninger om de børn, som bruger deres app. Dette er ifølge et nyt søgsmål sket helt uden forældrenes viden.

En søgsmål er blevet lavet mod Disney for at indsamle børns personlige information uden forældrenes viden. Det skriver The Register.

Anklagen går på, at underholdningsgiganten sporer børnenes lokationer og aktiviteter, uden at forældrene er blevet informeret og bedt om tilladelse. Det er blandt andet børn, som har benyttet sig af app'en 'Disney Princess Palace Pets' og 42 andre Disney-spil til smartphones og tablets. Dette kan i sidste ende overskride privacy-reglementet Children's Online Privacy Protection Rule (COPPA).

Ifølge søgsmålet beder applikationerne ikke om tilladelse, før de bruger softwareudviklingspakker til at tillægge brugere (børnene) unikke identifikationer og derefter bruger disse til at spore børnenes lokation såvel som in-game-aktivitet og aktiviteter på tværs af enheder. Denne information bliver så solgt til annoncører, som kan lave målrettet markedsføring ud fra dette.

»At tillade firmaer at anskaffe vedvarende identifikationer associeret med børn kommer til at gøre dem udsat over for den adfærdsbaserede marketing, som COPPA var designet til at forhindre,« skrives der i søgsmålet, som i øvrigt er et class-action-søgsmål, hvilket vil sige, at en mindre gruppe individer sagsøger på vegne af en langt større gruppe (dvs. forældre til børn, som bruger disse apps).

Ud over erstatning for skader så kræver søgsmålet, at Disney med det samme stopper med at indhente oplysninger uden en voksens tilladelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Michael Friis

Det er irrelevant i dette kontekst. Forældre skal give explicit ret til at deres børns information må gemmes som data. Det gælder både websites og apps.

En konto/login/tracking osv. skal alt sammen have forældrenes accept.

At få den accept er et bæst i sig selv. Man har hidtil ment det var okay at sende en email til forældrene og bede om "OK" igennem et link. Det bliver udfordret i øjeblikket. Alternativet pt er at man beder om kreditkort oplysninger og hæver 1 "øre" (og oftest sender den tilbage igen) fordi børn normalt ikke har kreditkort. Men forældre er sjovt nok ikke meget for at give kreditkort info ud til en gratis app eller website.

Tag et kig på COPPA. Det er ikke underligt at der stort set intet socialt bliver lavet til børn.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere