Diskfejl kan forsinke lønudbetaling til 750.000 danskere

En diskfejl i Multidata/Bluegardens it-system giver kapacitetsproblemer, som kan forsinke lønudbetalingen for op til 750.000 danskere. Kunderne er ved at gå ud af deres gode skind.

Får du ligesom trekvart million andre danskere løn gennem Multidata, som netop har skiftet navn til Bluegarden, kan du risikere ikke at få pengene i hus den rette dag.

En diskfejl hos Bluegarden har nemlig nedsat firmaets kapacitet til at sende løn ud, og det kan betyde en dags forsinkelse, fortæller Per Hviid, driftschef hos Bluegarden.

»Vi har en hardwarefejl på det udstyr, som foretager kapacitetsudjævning, så vi kan ikke køre med fuld load på vores afvikling. Det er nogle helt specielle diske, som er stået af, og det giver os en udfordring med kapaciteten,« fortæller han til Version2.

Diskfejlen skete i løbet af mandagen, og siden da har firmaet prøvet at skaffe reservedele. Hvis ikke nye diske er i hus, og fejlen er rettet inden tirsdag aften, kan det forsinke de lønudbetalinger, der skulle køre og sørge for penge på folks konti onsdag morgen.

»Nogle kunder vil muligvis få en dags forsinkelse på lønudbetalingen, hvis vi ikke når at være på plads i dag. Men vi arbejder hårdt på at skaffe disse reservedele,« siger Per Hviid.

Lønningsafdelinger i krise

Ude i økonomiafdelingerne hos Bluegardens kunder vokser panikken for hver mislykket forsøg på at logge på og indberette medarbejdernes løn.

»Multidata har været nede hele dagen! Vi kan ikke lave løn for vores medarbejdere til udbetaling i slutningen af denne måned. Det er big time krise!,« skriver en læser således til Version2.

Også Mediehuset Ingeniøren, som Version2 er en del af, har mærket disknedbruddet. Således lykkedes det først i sjette forsøg at komme igennem til Bluegardens indberetningsløsning.

Bluegarden styrer lønudbetalinger for 70.000 firmaer i Danmark, som tilsammen har 750.000 medarbejdere. Og på grund af den begrænsede kapacitet, oplever nogle af kunderne, at de ikke kan logge på systemerne.

»Det er rent teknisk en lille fejl, som får store konsekvenser. Og så er det uheldigt, at fejlen sker sidst på måneden,« siger Per Hviid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Isak Gjedbo

At en 'død' disk kan ramme op til 750.000 danskere 'så hårdt' er helt uforståeligt. "..det er uheldigt at det sker sidst på måneden." får det nærmest til at lyde som om den ansvarlige har tænkt at det ikke ville være et problem hvis denne fejl opstår tidligt på måneden. Denne slags problemer hører bare ikke hjemme i 'kritiske' systemer.

Man fristes til at spørge dem, om de nu også har husket at have backup af deres data.

 • 14
 • 0
#4 Kasper Østergaard

Rent faktisk gik det i flg. min egen erfaring ned 8:30 mandag morgen og ikke i løbet af dagen.

Udover at lønnen måske kommer en dag for sent vil der i øvrigt opstå problemer med det såkaldte fradrag der fratrækkes inden der beregnes A-skat. Udbetales lønnen en dag for sent bliver det pludselig en meget tidlig oktober-løn, og da fradraget kun kan anvendes en gang pr. mdr. har vi problemet til d. 31. da der således ”ikke er noget fradrag”

 • 11
 • 1
#5 Anders Kvist

"Det er nogle helt specielle diske, som er stået af" - øh... aha! Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om hvad det er for nogle helt specielle diske man har?

Som andre også skriver, så bør man jo sørge for at have redundans og gerne diske liggende klar til udskiftning måtte det blive nødvendigt - det gør vi andre da, så må et firma med sådan et ansvar da også kunne...

 • 6
 • 0
#7 Andreas Krüger

"taking it to the edge"...

Godt vi ikke bruger dem. Et firma der ikke engang har reservediske liggende til et kritisk system der håndtere løn for 750.000 personer sætter et fint stempel på deres manglende kompetence.

Nå, hvem sørger for at få opsagt kontrakterne med Bluegarden.

Ps. Så mister vi en dags rente af pengene. Øv bøv.

 • 2
 • 0
#14 Kasper Østergaard

En mere til øv-kontoen. Hvis ikke virksomhederne får kørt løn og tilsvarende feriepenge-kørsel for funktionerer der fratræder, ja så vinder man pr automatik en mdr rentetilskrivning fra Feriekonto. Det skulle undre om ikke der var nogle hundrede (?) der fratræder deres stilling nu. Est. krav mod Dataløn = op mod 100.000

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere