Direktørskifte hos IT-Branchen: Natasha Friis Saxberg tager over for Birgitte Hass

Illustration: Mark Thyrrig
IT-Branchen skifter direktør Birgitte Hass ud med Natasha Friis Saxberg. Det sker som led i en ny og mere offensiv strategi. Birgitte Hass har været direktør hos brancheforeningen de seneste fem år, men skal nu være direktør i tolkevirksomheden Nemconnect.

Der kommer fra den 6. januar ny direktør hos IT-Branchen, idet Natasha Friis Saxberg overtager direktørsædet fra Birgitte Hass, skriver Berlingske.dk.

Natasha Friis Saxberg har indtil februar været teknologidirektør hos Mærsk.

Læs også: IT-Branchen rystet over GoMentor-sagen: »Datatilsynet har fuldstændigt misforstået deres vigtigste rolle«

Ny strategi er grunden til direktørskiftet

Hovedbestyrelsen i IT-Branchen har den 2. december godkendt en strategi, der ifølge B.dk skal proklamere deres uafhængighed fra Dansk Erhverv – som man dog stadig ser som sin »vigtigste og væsentligste samarbejdspartner«.

Der skal også lægges større vægt på virksomheder, der bygger it ind i deres forretningsmodeller, for som det lyder fra bestyrelsesformand og direktør for Canon i Danmark, Kim Nielsen, »er der it i alt«.

Han udtaler også, at den nye direktør er et »stærkt kort«, der kan være med til at give brancheforeningen en bedre position politisk.

En af Danmarks mest indflydelsesrige

Ud over at have arbejdet for verdens største containerrederi, Mærsk, sidder Natasha Friis Saxberg også som rådgiver i Akademiet for Tekniske Videnskaber, Erhvervsministeriet Disruption Taskforske, Digital Hub Denmark og Innovationsrådet.

Læs også: ITU-rektor: Drop nu fordommene om at kvinder ikke kan finde ud af teknik

Hun er blevet kåret af Berlingske som en af Danmarks mest indflydelsesrige kvinder, ligesom hun også optræder på Inspiring Fifty Nordic 2019.

Derudover er hun forfatter, oplægs- og foredragsholder.

Afgående Birgitte Hass tiltræder i stedet som administrerende direktør i virksomheden Nemconnect.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere