Direktør for sundhedsplatformen i Norge fratræder efter forsinkelser, kritik og kaos

10. marts kl. 13:434
Direktør for sundhedsplatformen i Norge fratræder efter forsinkelser, kritik og kaos
Illustration: Morten Egedal.
»Vi står i en krævende situation, hvor tilliden til Helseplattformen er svækket,« siger administrerende direktør for Helse Midt-Norge, Stig Slørdahl.

Den nu forhenværende direktør for Helseplattformen, den norske pendant til Sundhedsplatformen, Torbjørg Vanvik, fratræder sin stilling efter kaos, forsinkelser og massiv kritik fra sundhedspersonalet.

Det skriver Computerworld på baggrund af en artikel fra den norske avis Adresseavisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi står i en krævende situation, hvor tilliden til Helseplattformen er svækket,« siger administrerende direktør for Helse Midt-Norge Stig Slørdahl til Adresseavisen i forbindelse med et bestyrelsesmøde i går torsdag.

Helseplattformen bygger på samme it-system, der er leveret af amerikanske Epic, som danske Sundhedsplatformen. Sidstnævnte har mildest talt heller ikke været sparet for kritik, og senest håbede kritikere, at en ny regering samtidig ville betyde farvel til Sundhedsplatformen.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
23. marts kl. 12:53

Jeg har ikke konkret kendskab til status på sundhedsIT området, som det var inden sundhedsplatformen skulle implementeres. Men min fornemmelse, baseret på lidt snak med folk fra sektoren, siger at det man havde, og vel fortsat har en del af, er en masse enkeltstående systemer og registre - som man ikke mener at kunne undvære. Og derfor er implementeringen af sundhedsplatformen blevet uhyggelig kompleks og har krævet megen integration og har medført mange fejl.

Om dét billede er det samme i Norge, who knows..

Dérudover er der så selve sundsplatformens standard features og brugervenlighed, og i hvilken grad de understøtter arbejdsgangene - eller ikke gør det. Dét har jeg ingen viden om.

Men som een der selv bygger IT løsninger: Det er nok en nærmest uløselig opgave at få et en organisation som et stort dansk sygehus, med mange faggrupper, afdelinger, processer og data, til at passe ned i eet standard system, uden brok. Og når der er gnidninger, så er det systemet der er udlægges som håbløst, og sjældent de arbejdsgange og ansvarsområder der burde omlægges..

2
10. marts kl. 14:54

Og de blev overhovedet ikke advaret i stride strømme.....

1
10. marts kl. 14:41

HVAD?! Er det sket nøjagtigt det samme i Norge som i Danmark?! Nu har jeg da aldrig...

3
10. marts kl. 17:17

Ja, det kan virke lidt skørt. For vi mon nogensinde en opfølgning på hvem der tog beslutningen og hvorfor? Nej, det tror jeg ikke.