Direktør i Simple Solutions efter opkøb: »Jeg går hjem med grå hår, men jeg kan mærke, at jeg gør en forskel«

11. februar 2022 kl. 10:27
Direktør i Simple Solutions efter opkøb: »Jeg går hjem med grå hår, men jeg kan mærke, at jeg gør en forskel«
Illustration: Simple Solutions.
Et 17 millioner kroners opkøb af fire it-virksomheder gav Mike Valencia mening som leder. Bevares, det gav også flere kunder og større omsætning, men alt det er uinteressant i forhold til mennesker og arbejdsglæde, mener direktøren i it-virksomheden Simple Solution.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da Mike Valencia som den ene af tre ejere i it-firmaet Simple Solution valgte at opkøbe fire andre it-firmaer på fire måneder, fik han ikke bare en bredere kundebase, han fik også en ny stemning på kontoret, nogle ‘voksne’ at sparre med og et nyt formål som leder.

»Jeg har fundet ny arbejdsglæde. Jeg går hjem med grå hår, men jeg kan mærke, at jeg gør en forskel som leder for de mennesker, jeg har med at gøre,« siger den 33-årige direktør.

»For et år siden kunne jeg måske ikke spejle mig i vores team, men nu har jeg lyst til at se dem alle sammen – også uden for arbejdstiden.«

Købt sig til færre kasketter

Lad os spole tiden tilbage til sidste sommer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mike Valencia har besluttet sig for, at virksomheden ikke kan vokse i den fart, han gerne vil have, gennem organisk vækst. Derfor skal Simple Solution opkøbe firmaerne Adena, som har help-desk-kompetencer, Avanti IT, som ledte efter en køber, AH Consult og Mico, der begge lever af at agere eksterne it-afdelinger. 

»For at få nye kunder, skal du bruge en masse ressourcer på salg og projekter, men det var ikke det, vi var stærke på. Vi var stærke på drift, så nu har vi købt os til de andre funktioner, så dem, der havde fået flere kasketter, end de brød sig om, kan få lov at lave det, de gerne vil – nemlig drifte kundernes it,« forklarer Mike Valencia. 

Simple Solution bestod dengang af 25 medarbejdere, og de fire små, ejerledede virksomheder, der skulle opkøbes, ville tilføre 12 medarbejdere mere tilsammen. I alt skulle der investeres 17 millioner kroner – hvilket svarer til godt fire gange Simple Solutions egenkapital – og tilgangen til at finde de rigtige virksomheder var, at de skulle være brancheerfarne, bundsolide og veldriftede.

»Men Mico valgte vi på grund af kulturen. Jeg har temperament, så det var noget med at få alder og en anden stemning ind,« siger den unge direktør.

Sutsko og havremælk

Og en anden stemning fik han. Micos kunder består af et hav af kulturinstitutioner som for eksempel teatre. Mike Valencia beskriver det som en familiær kultur, hvor medarbejdere og kunder drak rødvin sammen om fredagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Micos medarbejdere spurgte til økologisk frokost, havremælk og grøn profil, og pludseligt var det ok at gå på arbejde i sutsko.

»Når du ser Kent (it-konsulent fra Mico, red.) og mig sammen, ville du tro, at vi er fra forskellige planeter, men jeg har lært rigtigt meget af ham. Jeg er selv meget følsom, men har haft hårde it-konsulenter ansat, og der har Micos kultur smittet af på os alle sammen, så vi rummer det hele,« smiler Mike Valencia og roser hele teamet for at have taget godt imod de nye folk begge veje. Det er dog ikke alle 12, der er fulgt med til Simple Solution. Faktisk er Simple Solution kun blevet udvidet med fem medarbejdere.

»Jeg var opmærksom på, at modstanden ville ligge i den virksomhed, hvor der kommer en ny chef ind. Jeg er omtrent 30 år yngre end Kent for eksempel, så jeg har meget imod mig fra starten. Kunderne virker som om, de er glade for generationsskiftet, men for medarbejderne var det en stor forandring,« fortæller han.

»Vi er super forskellige, så det eneste, der virker, er at håndtere det med følelse og med ærlighed som anker i mit bryst,« siger Mike Valencia om processen med at smelte de mange kulturer sammen. 

Når man mister sin navigation

Undervejs i hele det store arbejde mistede Mike Valencia sin far. Lige efter opkøbene havde han ellers fået at vide, at faren ville klare den pludseligt opståede sygdom. Men et halvt år senere var situationen en anden, og benene blev slået væk under it-direktøren. 

»Jeg brækkede en vinge, og det var måske meget godt, for jeg græd og græd på arbejdet og bar min sårbarhed uden på tøjet. Så der var noget omsorg, der blev vækket hos mine nye, ældre kolleger, som havde været med helt fra begyndelsen af min fars sygdom. De tog sig ikke bare af det praktiske, fordi jeg selv arbejdede på halv kraft, de tog sig også af mig.«

»Da jeg mistede min far, kom jeg derud, hvor jeg ikke følte, jeg havde noget at navigere efter. Jeg var så skrøbelig, at jeg blev nødt til at sætte grænser for ikke at vælte, og det eneste, jeg havde at læne op ad, var det, han havde lært mig: åbenhed og ærlighed,« fortæller Mike Valencia, der indtil da så sin egen virksomhed som en 12-årig startup. 

»Jeg er ikke interesseret i at være en startup mere. Jeg vil gerne have, at der er styr på tingene. Og for første gang kan jeg se, vi har en forretning, der tør være åben og ærlig. Det er et spørgsmål om tillid, og det er stærkt. Det er noget, jeg tror, vi kan vinde på,« siger han.

Tallene er uinteressante

Med ny arbejdsglæde, en omsorgsfuld kultur, fast fredagsbar, spillemaskiner og nye kunder i porteføljen er Mike Valencia og Simple Solution klar til at understøtte sin vækststrategi. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Mico er porteføljen blevet tilføjet mange små kunder med meget spredning, hvor Simple Solution tidligere havde få, store kunder. Så nu har virksomheden en god base uden at være afhængige af nogle få kunder.

Efter opkøbet er virksomhedens omsætning steget fra 24 millioner kroner i 2020 til 38 millioner kroner i 2021, og direktørens perspektiv på livet har fået en anden farve af hele det sidste års begivenheder.

»Min mission er at bruge vores position til at hjælpe – om det så er Mødrehjælpen eller med at uddanne nye it-specialister. Vi skal tjene masser af penge for at udvikle os, men det er ikke der, ilden brænder,« siger Mike Valencia og vender tilbage til det gode resultat for 2021:

»Tallene er uinteressante, det er menneskene der er x-faktoren. Havde jeg fucket det op og buldret frem som en elefant, havde vi været i en helt anden situation nu. Det er noget, jeg har med fra min far: Det handler ikke bare om penge, man skal også være ordentlig. Det skal vores forretning også være,« lyder hans ambition for Simple Solution version 2.0.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på Tech Menagement

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger