Direktør-bonusser i Skats it-styrelse trods milliarddyre skandale-projekter: 'Hovedrystende'

Plus1. maj kl. 04:002
styrelse
I Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har fem ud af styrelsens seks underdirektører modtaget bonus for ekstraordinær god indsats. Illustration: Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.
Underdirektørerne i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har modtaget massive bonusser trods omfattende problemer med systemer for gældsinddrivelse og ejendomsvurderinger.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det kan være vanskeligt at få øje på succeshistorierne fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som populært sagt er skattevæsenets it-styrelse.

Alene det skandaleramte ejendomsvurderingssystem og gældsinddrivelsessystemet PSRM står for forsinkelser og fordyrelser i milliardklassen, og it-problemerne har i årevis betydet, at centrale opgaver i skattevæsenet ikke har kunnet løses ordentligt.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
8. maj kl. 12:35

Det er lidt synd for den sjette, da han/hun næppe har bidraget til ulykkerne.

1
1. maj kl. 11:38

Meget taler for, at bonusordningerne er indført som et røgslør for den løn som betales. Så hvis nogen spørger til lønnen, eller kan se det i en oversigt, så står der kr.x.000.000, hvor der faktisk udbetales kr.(x.000.000 + 100.000) - altid.

Gad vist hvor mange steder i Staten der udbetales ‘diskretionære bonusordninger’ ? Det lyder som oplagt rygklapperi og pamper-vælde. Præstationsbonus, som udgør 10-15% af den faste løn er en god ordning i nogle jobs, men det her "tag selv bord" er urimeligt ud fra enhver alen brugt i privat erhvervsliv.

P.S.: Ligesom bonusordninger uden loft (elsektoren) er helt hen i vejret, og burde være ansvarspådragende for direktioner og bestyrelser.