Din pc'er og tablet lader trådløst fra næste år

Intel afslører stor satsning på trådløs opladning på it-messe.

Allerede fra næste år vil det være muligt at lade din bærbare pc op helt uden at bruge klodsede transformere med lange ledninger.

Og mens du er i gang, kan du lægge din mobil ved siden af - så lader den med.

Sådan ser den nære fremtid ud ifølge Kirk Skaugen, der er senior Vice President ved Intel, en af verdens førende processor-producenter, skriver computerworld.com.

Nyheden om den nye og formodenlig mere bekvemme opladningsform kom på IFA-branchemessen i Berlin, hvor Kirk Skaugen i et oplæg fortalte om Intels planer for trådløs opladning de næste år.

»Inden for de næste år vil vi se hundredetusinder af ladestationer. Det er Intels ønske, at trådløs opladning udvikler sig fra wearables til telefonen, til tabletten, til pc'en« , siger Skaugen.

Læs også: Starbucks bygger trådløs opladning ind i bordene

Intel er i færd med at udvikle de kredsløbskomponenter, der skal bruges inde i computeren for at få den trådløse opladning til at fungere. Store pc-producenter som Dell, Lenovo, Asus og Panasonic støtter angiveligt op om idéen.

Intel vil anvende en standard for trådløs teknologi fra en organisation kaldet A4WP (Alliance for Wireless Power), hvis magnetiske resonansteknologi forvandler for eksempel bordplader til trådløse ladestationer. Ifølge computerworld.com udvikler Intel på trådløse ladere i størrelsesordenen 20 til 50 watt, hvilket vil kunne tilfredsstille de fleste almindelige brugere, men som vil være i underkanten for store skærme og bærbare gamer-computere.

A4WP-organisationen har mere end 100 medlemmer, herunder Qualcomm og Samsung.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Thue Kristensen

Så er det slut med at have 117 ladere liggende

Der er jo allerede standarder på vej til at blive implementeret, så opladere er indbyrdes udskiftelige. Så i en relativ nær fremtid vil antallet af opladere blive reduceret selv uden trådløs strøm.

https://en.wikipedia.org/wiki/IEC_62700 https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Power_Adapter_for_Mobile_Devices https://en.wikipedia.org/wiki/USB#PD

 • 2
 • 0
#7 Søren Nielsen

Det ser ud til at frekvensen kunne være Industrial, Scientific and Medical (ISM)bands, e.g., 6.78MHz, og effekten omkring 50 watt. Mon det er det en gammel am sender vi taler om i ethvert bord i Starbucks?. http://www.rezence.com/sites/default/files/IEEE%20IMS2012%20LC%20WPT%20T....

Jeg er blindtestet som EHS allergiker for mobil og wifi stråling under 1 mwatt/m2. Så jeg siger velbekomme :-((

 • 1
 • 0
#8 Erik Nørgaard

Stirrede meget hurtigt overfladisk igennem dokumentet. ############ 15W er rigeligt til en loddekolbe. Har en bekendt der drives aktivt (hjertet) af elektronik. Hvad med dem med søm og skruer i knoglerne. Hvad mon Elsparefonden m.fl. siger til dén "teknologi". Husker da der lå et stykke staniol i klemme ved induktionskogepladen. Det forsvandt i et ildglimt.

Det kan vist blive en for moderne brug af teknik, når der ikke er teknologisk styr på det hele.-

 • 0
 • 0
#10 Erik Nørgaard

Staniol episoden bliver jeg dig dog svar skyldig på. Hvor stort var stykket, og hvilken form havde det?

Det var vel 4x7 cm - det er flere år siden, men hvirvelstrømmene varmede grundigt op via modstanden i den lokale kortslutning, som bare ikke var stor nok til at afbryde i elektronikstyringen i induktionspladen. Det er jo dét der sker når man sætter f.eks. en Al-pande på, som ikke er beregnet til induktion. Prøvede så også med et stykke der ikke blev holdt fast - det fik saft susemig FART på VÆK fra induktionsfeltet.

 • 0
 • 0
#11 Svend Eriksen

Der er jo allerede standarder på vej til at blive implementeret, så opladere er indbyrdes udskiftelige. Så i en relativ nær fremtid vil antallet af opladere blive reduceret selv uden trådløs strøm.

Jeg har aldrig helt forstået, hvordan en standard for opladere skulle føre til, at antallet af opladere bliver reduceret. Man får jo stadig en oplader med, hver gang man køber en mobiltelefon, så nu har vi 7 opladere liggende i en skuffe. Man burde følge reglen om standarder op med en regel om at opladere er ekstraudstyr, hvis det skal give mening.

 • 2
 • 1
#13 Jens Holm

Jeg har aldrig helt forstået, hvordan en standard for opladere skulle føre til, at antallet af opladere bliver reduceret.

Jeg har f.eks altid en lader til mobilen på jobbet og en hjemme. Fordi min mobil, tablet, datters ditto etc. deler lader, så har jeg en på job, hun har en med i skole, og vi har stadig 2 ladere hjemme. Havde hver enhed skulle bruge hver sin oplader, så havde vi minimum købt 2 mere.

 • 1
 • 1
#14 Kasper Jensen

Udviklingen skal nok komme til det elektroniske udstyr

Læste at Dell og Intel ville satse på trådløs opladning (http://www.version2.dk/artikel/din-pcer-og...) Samt Macdonalds og Starbucks USA ville teste det af til det mobile udstyr i 20 forestniger hver.

Jeg er selv meget Inspireret af konceptet og bruger det selv til min Samsung Galazy S5 og kan ikke undvære det efter jeg er begyndt at bruge det. Har bygget mine ladere ind i mit stuebord samt natbord, som så er mine ladesationer i hjemmet.

Det virker rigtig godt efter min mening, købte laderne og modtageren på www.wify.dk

 • 0
 • 1
#17 Kristian Klausen

Kan du bekræfte, at du ikke har nogen tilknytning til den nævnte butik?

http://wify.dk/pages/om-os

WIFY.dk er et nyt opstartet firma med interesse i salg af trådløse opladere og tilbehør til telefoner. Vi er to personer med bopæl i Aalborg, som står bag webfirmaet.

Vi hos WIFY.dk har i sinde at tilfredsstille og yde vores kunder den bedst tænkelige service. Vi tror på vores produkter og går altid efter fuld tilfredshed hos kunden. Morten Grønhøj Theis Daarbak

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere