Din pc'er og tablet lader trådløst fra næste år

8. september 2014 kl. 09:5017
Intel afslører stor satsning på trådløs opladning på it-messe.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Allerede fra næste år vil det være muligt at lade din bærbare pc op helt uden at bruge klodsede transformere med lange ledninger.

Og mens du er i gang, kan du lægge din mobil ved siden af - så lader den med.

Sådan ser den nære fremtid ud ifølge Kirk Skaugen, der er senior Vice President ved Intel, en af verdens førende processor-producenter, skriver computerworld.com.

Nyheden om den nye og formodenlig mere bekvemme opladningsform kom på IFA-branchemessen i Berlin, hvor Kirk Skaugen i et oplæg fortalte om Intels planer for trådløs opladning de næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Inden for de næste år vil vi se hundredetusinder af ladestationer. Det er Intels ønske, at trådløs opladning udvikler sig fra wearables til telefonen, til tabletten, til pc'en« , siger Skaugen.

Intel er i færd med at udvikle de kredsløbskomponenter, der skal bruges inde i computeren for at få den trådløse opladning til at fungere. Store pc-producenter som Dell, Lenovo, Asus og Panasonic støtter angiveligt op om idéen.

Intel vil anvende en standard for trådløs teknologi fra en organisation kaldet A4WP (Alliance for Wireless Power), hvis magnetiske resonansteknologi forvandler for eksempel bordplader til trådløse ladestationer. Ifølge computerworld.com udvikler Intel på trådløse ladere i størrelsesordenen 20 til 50 watt, hvilket vil kunne tilfredsstille de fleste almindelige brugere, men som vil være i underkanten for store skærme og bærbare gamer-computere.

A4WP-organisationen har mere end 100 medlemmer, herunder Qualcomm og Samsung.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
2. oktober 2014 kl. 16:13

Udviklingen skal nok komme til det elektroniske udstyr

Læste at Dell og Intel ville satse på trådløs opladning (http://www.version2.dk/artikel/din-pcer-og...) Samt Macdonalds og Starbucks USA ville teste det af til det mobile udstyr i 20 forestniger hver.

Jeg er selv meget Inspireret af konceptet og bruger det selv til min Samsung Galazy S5 og kan ikke undvære det efter jeg er begyndt at bruge det. Har bygget mine ladere ind i mit stuebord samt natbord, som så er mine ladesationer i hjemmet.

Det virker rigtig godt efter min mening, købte laderne og modtageren på www.wify.dk

16
2. oktober 2014 kl. 18:04

Morten,

købte laderne og modtageren på

Du er nyoprettet bruger, og har nævnt den samme butik i begge de debatter, du har deltaget i. Den ene debat har endda ligget stille i mere end tre måneder.

Kan du bekræfte, at du ikke har nogen tilknytning til den nævnte butik?

17
2. oktober 2014 kl. 18:21

Kan du bekræfte, at du ikke har nogen tilknytning til den nævnte butik?

http://wify.dk/pages/om-os

WIFY.dk er et nyt opstartet firma med interesse i salg af trådløse opladere og tilbehør til telefoner.
Vi er to personer med bopæl i Aalborg, som står bag webfirmaet.</p>
<p>Vi hos WIFY.dk har i sinde at tilfredsstille og yde vores kunder den bedst tænkelige service. Vi tror på vores produkter og går altid efter fuld tilfredshed hos kunden.
Morten Grønhøj Theis Daarbak

15
2. oktober 2014 kl. 17:18

Én ting er at du har det andre steder, men i natbordet. No Way. I hvert fald ikke før der er VIDEN om konsekvenserne over for kroppens celler. Hvor meget tykkere er mobilen så blevet for at du slipper for kontakt med stikkontakten.

18
4. oktober 2014 kl. 18:15

Når den ikke er i brug, laver den ingen magnet felt.

Når den er i brug, skærmer telefonen af for stråling.

Da det er et meget lille magnetfelt der opbygges.

Så tror nu ikke der skulle ske noget ved at have det i sit nat bord.

skulle man så heller ikke kunne lave mad på et induktions komfur uden at blive beskadiget??

12
9. september 2014 kl. 11:02

Ja, jeg ser også frem til at have en fuldt trådløs personlig computer'er.

6
8. september 2014 kl. 16:37

Og hvilke frekvenser skal man så til at "leve" med ? Altså hvis man kan !

8
8. september 2014 kl. 22:24

Stirrede meget hurtigt overfladisk igennem dokumentet. ############ 15W er rigeligt til en loddekolbe. Har en bekendt der drives aktivt (hjertet) af elektronik. Hvad med dem med søm og skruer i knoglerne. Hvad mon Elsparefonden m.fl. siger til dén "teknologi". Husker da der lå et stykke staniol i klemme ved induktionskogepladen. Det forsvandt i et ildglimt.

Det kan vist blive en for moderne brug af teknik, når der ikke er teknologisk styr på det hele.-

9
9. september 2014 kl. 00:35

Din bekendtes pacemaker er formentligt også opladet via induktion, så det er skam afprøvet. Der kræves typisk en modtager spole af korrekt dimension, før seriøse mængder af energi kan afsættes deri. Staniol episoden bliver jeg dig dog svar skyldig på. Hvor stort var stykket, og hvilken form havde det?

10
9. september 2014 kl. 02:50

Staniol episoden bliver jeg dig dog svar skyldig på. Hvor stort var stykket, og hvilken form havde det?

Det var vel 4x7 cm - det er flere år siden, men hvirvelstrømmene varmede grundigt op via modstanden i den lokale kortslutning, som bare ikke var stor nok til at afbryde i elektronikstyringen i induktionspladen. Det er jo dét der sker når man sætter f.eks. en Al-pande på, som ikke er beregnet til induktion. Prøvede så også med et stykke der ikke blev holdt fast - det fik saft susemig FART på VÆK fra induktionsfeltet.

3
8. september 2014 kl. 11:14

Så bliver det vel også "frit frem" for at tappe (telefon, tablet mm) for oplysninger. ;-)

1
8. september 2014 kl. 10:03

Vejen frem! Så er det slut med at have 117 ladere liggende. Det er nok QI standarden der er tale om, så kan man passende lade telefoner osv. i samme område :)

11
9. september 2014 kl. 10:06

Der er jo allerede standarder på vej til at blive implementeret, så opladere er indbyrdes udskiftelige. Så i en relativ nær fremtid vil antallet af opladere blive reduceret selv uden trådløs strøm.

Jeg har aldrig helt forstået, hvordan en standard for opladere skulle føre til, at antallet af opladere bliver reduceret. Man får jo stadig en oplader med, hver gang man køber en mobiltelefon, så nu har vi 7 opladere liggende i en skuffe. Man burde følge reglen om standarder op med en regel om at opladere er ekstraudstyr, hvis det skal give mening.