Din chef kan se alt på Google+, hvis du bruger Google Apps

Google Apps-brugere skal være opmærksomme på, at administratoren kan se og rette i alt, brugerne skriver på Google+.

Google har nu åbnet for, at Google Apps-brugere kan få adgang til Googles sociale netværkstjeneste Google+. Men som Google Apps-bruger skal man være opmærksom på en vigtig fodnote i brugsbetingelserne.

Administratoren for Google Apps-kontoerne har nemlig adgang til at se og rette i alt, brugerne deler på Google+. Det skriver The Next Web.

Google Apps er Googles kommercielle tjeneste til virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som giver adgang til udvidede funktioner i blandt andet Google Docs og Gmail.

Det betyder også, at man som medarbejder skal være opmærksom på, at it-chefen har administratoradgang til alle tjenester og indhold, og det gælder altså også Google+.

Selv om man i Google+ kan opdele sine kontakter i cirkler eller kredse og på den måde begrænse, hvem man deler indhold med, så kan administratoren se alt. Hvis du har lavet en cirkel af eksempelvis 'kolleger, der synes it-chefen har en kikset frisure', så kan it-chefen følge med i alt, du skriver til de personer, du har inkluderet i din cirkel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Benjamin Kristensen

Det er vel arbejds relateret, så det er vel ok at IT-afdelingen kan styre det... Det giver også mulighed for at kunne styre informatinon leaks, og udtalelser der kan skade firmaets image...

Men det virker stadig lidt forkert at de kan se alt... Man kunne godt have lavet det så de kun kunne se 'public posts' og redigere dem, efter som du altid burde have ret til at dele din personlige mening med dine venner/bekendte...

  • 3
  • 1
#2 Jesper Lund Stocholm Blogger

Det er vel arbejds relateret, så det er vel ok at IT-afdelingen kan styre det...

+1

Jeg har også svært ved at se problemet. I forvejen har IT adgang til emails, hvis der bruges eget driftet system.

De er dog stadig underlagt de danske regler på området, der siger, at medarbejdere ikke må overvåges systematisk uden at de informeres om det i forvejen samt at IT/ledelsen ikke må gennemse se mapper i medarbejdernes emails, der tydeligt er private (og som ligger i en mappe, der fx er navngivet "private emails").

  • 6
  • 1
#3 Dennis Schwartz-Knap

Vi benytter selv google apps for domains til familiens domæner derhjemme og på den måde gør det mig intet at skulle underlægges den change.

Jeg vil dog være noget skeptisk hvis det skulle være min arbejdsplads som kørte google apps og man fik den i hovedet... Meen... så kunne man jo vælge at bruge sin egen google konto til g+ i stedet.

  • 5
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere