DIKU vil tage livet af ufleksibel, dyr og gammeldags sagsbehandlingssoftware

Illustration: mast3r/Bigstock
Et forskningsprojekt på DIKU har fokus på kommunernes sagsbehandlingsprogrammer. De offentligt ansatte trænger til mere fleksible og intelligente løsninger, mener forskerne bag projektet EcoKnow.

Forskningsprojektet EcoKnow på Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) vil prøve at gøre op med ufleksible, dyre og gammeldags sagsbehandlingsprogrammer.

Systemet skal kunne tilpasses nye arbejdsgange og lovændringer, og det skal benytte big data fra tidligere sagsforløb, skriver DIKU.

Ud fra statistik og analyse af tidligere sager vil systemet kunne komme med anbefalinger af, hvilken indsats en borger har brug for.

Kræver kendskab til arbejdsgangen

For at lave et bedre system er forskerne nødt til først at undersøge, hvordan det nuværende system fungerer, så de kan forstå, hvor der skal sættes ind.

»For at kunne skabe et system, som understøtter arbejdsgangene i kommuner og jobcentre, er vi nødt til at forstå disse i detaljer. Vi vil gennem feltstudier skabe en forståelse for de nuværende arbejdspraksisser, og denne indsigt skal bruges til udvikling af EcoKnow-teknologien,« siger Jørgen Bansler, professor på DIKU.

Når først systemet er udviklet, er idéen, at det skal være letforståeligt og gennemsigtigt, så kommunerne selv kan overtage vedligeholdelse af systemet.

Hvis alt går efter planen, anslår EcoKnows projektleder, Thomas Hildebrandt, at kommunernes udgifter til udvikling og vedligeholdelse af sagsbehandlingssystemer vil kunne halveres.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
Maciej Szeliga

DIKU må nok også tage hensyn til at dagens mantra i IT er STANDARDSYSTEMER så det bliver deres største problem at komme igennem...

...lige nu er det vigtigere (for ledelsen) at de kan sætte et kryds ved at de kun bruger standardsoftware end at de har software som passer til forretningen.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder