DIKU vil tage livet af ufleksibel, dyr og gammeldags sagsbehandlingssoftware

2 kommentarer.  Hop til debatten
DIKU vil tage livet af ufleksibel, dyr og gammeldags sagsbehandlingssoftware
Illustration: mast3r/Bigstock.
Et forskningsprojekt på DIKU har fokus på kommunernes sagsbehandlingsprogrammer. De offentligt ansatte trænger til mere fleksible og intelligente løsninger, mener forskerne bag projektet EcoKnow.
13. november 2017 kl. 10:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Forskningsprojektet EcoKnow på Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) vil prøve at gøre op med ufleksible, dyre og gammeldags sagsbehandlingsprogrammer.

Systemet skal kunne tilpasses nye arbejdsgange og lovændringer, og det skal benytte big data fra tidligere sagsforløb, skriver DIKU.

Ud fra statistik og analyse af tidligere sager vil systemet kunne komme med anbefalinger af, hvilken indsats en borger har brug for.

Kræver kendskab til arbejdsgangen

For at lave et bedre system er forskerne nødt til først at undersøge, hvordan det nuværende system fungerer, så de kan forstå, hvor der skal sættes ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»For at kunne skabe et system, som understøtter arbejdsgangene i kommuner og jobcentre, er vi nødt til at forstå disse i detaljer. Vi vil gennem feltstudier skabe en forståelse for de nuværende arbejdspraksisser, og denne indsigt skal bruges til udvikling af EcoKnow-teknologien,« siger Jørgen Bansler, professor på DIKU.

Når først systemet er udviklet, er idéen, at det skal være letforståeligt og gennemsigtigt, så kommunerne selv kan overtage vedligeholdelse af systemet.

Hvis alt går efter planen, anslår EcoKnows projektleder, Thomas Hildebrandt, at kommunernes udgifter til udvikling og vedligeholdelse af sagsbehandlingssystemer vil kunne halveres.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
14. november 2017 kl. 09:51

så skal der jo bare laves en standard for udvikling af systemer og en overordnet strategi. starter man der kan det vel ikke gå helt galt?

1
13. november 2017 kl. 10:34

DIKU må nok også tage hensyn til at dagens mantra i IT er STANDARDSYSTEMER så det bliver deres største problem at komme igennem...

...lige nu er det vigtigere (for ledelsen) at de kan sætte et kryds ved at de kun bruger standardsoftware end at de har software som passer til forretningen.