DIKU har for første gang i mange år fuldt hus på kandidatuddannelsen

Søgningen på kandidatuddannelsen på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet har for første gang i mange år oversteget antallet af pladser på studiet.

Sidste år blev endnu et rekordår for søgningen på landets videregående uddannelser, hvor særligt de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser med deres løfte om lav arbejdsløshed stormede frem i statistikkerne.

I år tegner til ligeledes at slå nye rekorder, og på kandidatuddannelsen hos Datalogisk Institut ved Københavns Universitet (DIKU) kan man allerede nu melde alt optaget, og det er første gang i mange år, at det er sket.

Læs også: Knaphed på udviklere får KMD til at åbne .Net-skole for nyuddannede

Det skriver DIKU i en pressemeddelelse.

Instituttet har således tilbudt 122 ansøgere en plads og forventer, at godt 100 af dem vil takke ja. Sidste år modtog DIKU blot 83 ansøgninger, så den procentuelle stigning er til at få øje på.

På hele det naturvidenskabelige fakultet, der blot hedder Science, har der igen i år været rekordstort optag, med særlig fremgang på de datalogiske og matematiske fag, lyder det i meddelelsen.

Læs også: Omstridt studiereform får studerende it-iværksættere til at droppe studier

Den voldsomme søgning får studieleder Andrzej Filinski til at efterspørge en hævning af kapacitetsloftet hos DIKU, der i øjeblikket er på blot 100 kandidatstuderende.

»Med den store efterspørgsel på dataloger i erhvervslivet og de studerendes højnede interesse for kandidatuddannelsen vil det være relevant at hæve kapacitetsloftet til 120-130 studerende inden for de kommende år. Det er noget, vi arbejder på,« udtaler han.

Læs også: Universiteters it-system kan ikke følge med ny studiereform

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere