Digitalt mødested for Trump-folk: Hacker stjæler beskeder og persondata fra 'Gab'

Trump-tilhængere på det sociale medie 'Gab' har fået stjålet deres persondata og private beskeder af en hacker. Illustration: Big Stock
En kriminel hacker har angrebet det sociale medie 'Gab', som bruges af højreorienterede amerikanere og Trump-tilhængere, og har stjålet mere end 70 gigabyte data. Det svarer til omkring 40 millioner opslag samt brugernes persondata.

Det højreorienterede sociale medie ‘Gab’ er blevet hacket af en person, der kalder sig ‘JaXpArO and My Little Anonymous Revival Project’, som har stjålet mere end 70 gigabyte data - også brugernes persondata.

Det skriver Wired.

Højreorienterede amerikanere er flyttet til Gab, efter Twitter har lukket ned for Donald Trumps konto og sat mere ind overfor hadefuld tale og diskrimination i indhold på platformen. Det skete efter d. 6. januar, hvor flere Trump-tilhængere stormede Kongressen i den amerikanske hovedstad.

Læs også: Hacker har angiveligt downloadet alt indhold fra Parler inden nedlukning

Hackeren har stjålet mere end 40 millioner Gab-opslag, herunder opslag i private grupper og private beskeder, fortæller Emma Best, medstifter af en Wikileaks-lignende gruppe kaldet ‘Distributed Denial of Secrets’, som har modtaget data fra hackeren:

»Det indeholder stort set alt på Gab, herunder brugeres data og private opslag - alt hvad man skal bruge til at køre en næsten komplet analyse på Gab-brugere og indhold,« skriver hun til Wired.

»Det er en guldmine af research for folk, der leder efter militser, neo-Nazister, ekstremt højreorienterede, QAnon og alt andet, der omhandler d. 6. Januar.«

Gruppen vil ikke offentliggøre oplysningerne med alle på grund af den kæmpe mængde følsom persondata, filen indeholder. Man har dog planer om selektivt at dele ud af den til journalister, videnskabsfolk og forskere.

Læs også: Twitter suspenderer 70.000 konti efter angreb på den amerikanske kongres

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Larsen

Det er vist et skoleeksempel på hvorfor det ikke er klogt at give for meget information til firmaer der enten ikke har styr på sikkerheden eller selv bruger ens data.

Og hvorfor end-to-end kryptering som i Signal eller Telegram (både 1-1 samtaler og gruppesamtaler) er en god ide. Også for os der ikke mener at vi har det store at skjule men blot ikke ønsker at megacorps skal vide alt om en.

Et skifte fra f.eks. Messenger til Signal behøver jo ikke at ske over night. Man kan sagtens bruge begge dele med en præference for Signal.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere