Digitalt kørekort skal nu testes i tre amerikanske stater og Washington D.C.

Efter en lang række pilotforsøg får tre stater og hovedstaden i USA nu offentlig støtte til at teste en digital afløser til plastickørekort.

Verdens største SIM-kort producent, hollandske Gemalto, vil teste et digitalt kørekort, forkortet DDL, i staterne Colorado, Idaho og Maryland samt i Washington D.C. Det sker efter en række pilotforsøg i USA, bl.a. i Iowa på en iOS-platform.

Det oplyser Gemalto i en pressemeddelelse.

Målet for Gemalto er at udvikle 'en interoperabel løsning i en størrelsesorden, som aldrig før er set på markedet'. Løsningen beskrives også som et sikkert supplement til det fysiske ID-kort.

Formålet med at gøre vores kørekort digitalt er ifølge Gemalto, at det er nemmere at forny og opdatere, at det skulle være nemmere at anvende for ordensmagten, og at det også skulle være en fordel for myndigheden, der nu får en mulighed for at undersøge en såkaldt 'sikker kanal til deling og validering af identitet'.

»Dette projekt handler om de mange muligheder, som digital identitet medfører. Gemaltos løsning er omfattet af retningslinjer fra NIST (det amerikanske Nationale Institut for Standarder og Teknologi, red.) for at sikre brugernes ID i cyberspace. Vores mål er at udvikle den bedste teknologi og strategi for at opretholde borgernes sikkerhed og på samme tid respektere deres privatliv,« siger Katerina Megas, projektleder hos NIST, i en erklæring ifølge Ny Teknik i Sverige.

Med andre ord forsøger man at gardere sig imod identitetstyveri. Tiden må vise, hvor stærk løsningen er.

Projektet har fået offentlig støtte fra det amerikanske Nationale Institut for Standarder og Teknologi (NIST).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere