Digitaliseringsstyrelsen slår fast: MitID skal blive i Danmark efter salg

Plus28. september kl. 15:538
Digitaliseringsstyrelsen
Illustration: PR-Foto.
En ny leverandør af MitID skal være placeret fysisk i Danmark. Det slår Digitaliseringsstyrelsen fast efter at Nets har meddelt, at selskabet vil sælge den nationale login-løsning.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er småt med kommentarer fra Digitaliseringsstyrelsen efter Nets tirsdag eftermiddag meddelte, at selskabet er gået på jagt efter en køber til MitID.

Digitaliseringsstyrelsen afviser at stille op til interview om udmeldingen fra den danske MitID-leverandør, men i en skriftlig kommentar slår styrelsen fast, at det ingen betydning får for MitID.

Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip? Log ind east
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
29. september kl. 14:59

Man må forhåbentligt kunne formode, at der er så meget juridisk styr på situationen, at salget af MitID ikke kan tillades, før det er helt færdigudviklet, og at alt virker korrekt og stabilt i virkelighedens verden. Og for ALLE. Og så må NemId ganske enkelt køre videre, indtil MitID har opnået denne tilstand. Alt andet er ikke bare hovedløst, men også groft hensynsløst - og muligvis endda ansvarspådragende.

7
1. oktober kl. 22:34

Alt andet er ikke bare hovedløst, men også groft hensynsløst - og muligvis endda ansvarspådragende.

Har du ikke læst de betingelser, du har godkendt for NemID/MitID?

Det fremgår tydeligt at Nets fraskriver sig ethvert ansvar.

Og som al anden digitalisering i DK, så har embedsværket sikret sig at de er ansvarsfri for deres beslutninger, uanset hvor tåbelige de måtte være.

Altså er det dig som borger der bærer konsekvenserne. Det har mange mennesker også mærket. Både pga. identitetstyveri. Pga. forpassede tidsfrister når NemID/epost har været nede etc. Senest har vi set det med ejendomsvurderingerne, hvor klager over den tåbelige håndtering, er blevet mødt med øretæveindbydende arrogance fra embedsværkets side.

8
2. oktober kl. 10:23

Jamen, du har da fuldstændig ret, og nøgleordene i mit indlæg er da også "forhåbentlig" og "muligvis", indikerende en lidt naiv forhåbning om fornuft og ansvarsfølelse. En forhåbning, som jeg dog på ingen måde ser ret store muligheder for at blive til virkelighed.. Og håndteringen af MitID's seneste udvikling og konstaterede sårbarheder, kommer utvivlsomt til at bekræfte mine triste forventninger.

5
29. september kl. 12:01

Hvem ejer MitID?

Hvem er egentlig ejer af MitID, Nets eller Digitialiseringsstyrelsen? Hvis DS har betalt Nets for udviklingen af MitID, ejer DS vel løsningen, og så kan Nets vel ikke score på et salg?

1
28. september kl. 16:08

Det er da for en gangs skyld klar tale fra Digitaliseringsstyrelsen.

Man må da gå stærkt ud fra, at evt. frasalg er dækket ind af bestemmelser i kontrakten? Eller ligger kontraktens indhold, før det gik op for beslutningstagere, at GDPR faktisk skal overholdes? For i så fald kan det da vist blive et værre slagsmål, hvis kontrakten er baseret på de gamle antagelser om, at det er nok, at leverandøren bedyrer, at de kun kun vil udlevere borgernes privatliv, hvis de er forpligtede til det af hjemlandets lovgivning og NSA.

"Nets har meddelt, at et kommende frasalg af driften af MitID først bliver aktuelt, efter at der er lukket ned for adgangen til NemID og alle danskere dermed er overgået til den nye løsning."

Nå, det er derfor, man har så travlt med at trampe på befolkningen og tvinge overgangen igennem, selv om der helt åbenlyst er styr på processen?

2
28. september kl. 17:34

selv om der helt åbenlyst IKKE er styr på processen?

3
29. september kl. 00:47

selv om der helt åbenlyst IKKE er styr på processen?

Den manglende negation, er du nok ikke den eneste, der har en hjerne der overså; den er SÅ implicit;) (lidt som når nogen "ironi kan forekomme" under noget nogen UMULIGT kan mene - som i jeg "læste" den også første gang;-)

Nå, pyt "løsningen" skal vel alligevel "fornyes" om få år?

4
29. september kl. 08:17

Tak for svar, Nis :-) Du har nok ret...