Digitaliseringsstyrelsen: Kommunerne var advaret om MitID-stormløb

Plus9. marts kl. 14:265
Digitaliseringsstyrelsen: Kommunerne var advaret om MitID-stormløb
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
Det store pres fra overgangen til MitID burde ikke have været en overraskelse for kommunerne, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

De danske kommuner var advaret om det stormløb på borgerservice-kontorer over hele landet, der blev udløst af overgangen fra NemID til MitID.

Det sagde Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør, Adam Lebech, fra scenen på årets Offdig-konference i Odense.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen har skiftet fra NemID til MitID udløst lige knap en million fysiske henvendelser til kommunernes borgerservice-medarbejdere, og Adam Lebech fortæller, at man har forberedt kommunerne på den situation.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
10. marts kl. 11:24

Store dele af problemerne kunne være fjernet ved at man testede løsningen på målgruppen (som jo er temmelig bred og derfor stiller krav om ikke kun "repræsentative" respondenter, men også "outliers", der tilsyneladende viste sig at være 1 mio. af ). Nogle af de såkaldte vejledninger var mere vildledende end vejledende, da man som ukyndig bruger her manglede beskrivelse af nogle af trinnene for at komme i mål. Min egen oplevelse var, at jeg skulle vente seks uger på at få vejledning ved Borgerservice. Det undrer mig at kommunerne øger bemandingen, og ikke udarbejder en løbende analyse over de problemer, borgerne kommer med og så undervejs forbedrer videoer og andet online vejledningsmateriale. "Vi havde for travlt til det, da vi jo skulle ekspedere borgerne...". Dertil kommer så at leverandøren ikke sørger for det, men kaster 100 kommuner ud i at løse det hver for sig.

2
9. marts kl. 17:34

Kunsten offentligt at vaske sine hænder er godt nok en uddøende kunstart. I hvert fald er det ikke særligt vellykket at skyde skylden på kommunerne. Næste gang der er isslag, og man ikke har gruset, skal hospitalerne så skældes ud, fordi de var advarede?

1
9. marts kl. 14:57

Nej, nu må Digi-forstyrrelsen altså styre sig! Hvis man vidste, at det ville gå så galt, hvorfor i alverden har man så ikke udskudt igangsættelsen, til man faktisk havde styr på tingene?

Hvilke erhvervsinteresser har man skullet tækkes?

Knap en million henvendelser, og det har man fået 11 millioner til - det lyder ikke af meget med 11 kroner pr. ekstra henvendelse

Hvor mange millioner har Digi-forstyrrelsen fået til at lave en ordentlig løsning?

3
10. marts kl. 10:11

Hvor mange millioner har Digi-forstyrrelsen fået til at lave en ordentlig løsning?

Ordentlig løsning! løsningen er ikke en gang en kvalificeret løsning jeg EU direktiv. dvs. MitID (og NemID) kan ikke anvendes på tværs af landegrænsen, som det var tiltænkt. Dog skal de andre lande lige opdage dette først.

5
10. marts kl. 16:19

Ordentlig løsning! løsningen er ikke en gang en kvalificeret løsning jeg EU direktiv. dvs. MitID (og NemID) kan ikke anvendes på tværs af landegrænsen, som det var tiltænkt. Dog skal de andre lande lige opdage dette først.

Enig om at NemID ikke kan anvendes på tværs af landegrænser, men hvorfor mener du ikke at MitID ikke kan? Mener du med "kvalificeret løsning", at der ikke er knyttet et certifikat til, som brugeren faktisk har råderet over - det er helt fjernet i MitID - men er det et krav?