Digitalisering af efteruddannelse endt i fiasko

Hjemmesiden efteruddannelse.dk skulle gøre det nemt at tilmelde sig kurser digitalt. Men kun hver femte tilmelding sker ad den vej, og brugerne er stærkt utilfredse med løsningen.

Over 4.000 forskellige kurser i alt fra at styre en bulldozer til fødevaresikkerhed er blevet samlet på websiden Efteruddannelse.dk, hvor brugerne fra virksomheder og erhvervsskoler nemt skulle kunne finde og tilmelde sig kurserne.

Men digitaliseringen er endt som en stor fiasko, og kun hver femte tilmelding sker gennem websiden, selvom den nu har været i brug siden januar 2010. Det skriver Sam-data Magasinet.

Det er alt for svært at finde frem til de relevante kurser, og at få tilmeldt folk gennem hjemmesiden, lyder kritikken fra brugerne, som derfor foretrækker at ringe op til den lokale erhvervsskole og tilmelde sig manuelt.

Rådet for Voksen- og Efteruddannelse har derfor nu sendt et brev til undervisningsminister Troels Lund Poulsen, hvor der bliver udtrykt 'alvorlig bekymring' over forløbet.

Udover at det giver ekstra bøvl både at håndtere manuelle og digitale tilmelder på erhvervsskolerne, er problemet også, at staten er begyndt at skære i budgetterne ud fra de forventede besparelser ved digitaliseringen, selvom hjemmesiden slet ikke fik det ønskede resultatet.

Af svarene til en række spørgsmål til Folketingets Undervisningsudvalg fra december 2008 fremgår det for eksempel, at digitaliseringen skulle give besparelser for 39 millioner kroner i 2011 og 55 millioner i 2012 i administration.

Dengang antog man, at 96 procent af tilmeldingerne ville ske gennem hjemmesiden, men i praksis er det altså kun højst 20 procent, 15 måneder efter skiftet.

Bag websiden Efteruddannelse.dk står Undervisningsministeriet og Uni-C. Ministeriet har ikke ønsket at kommentere kritikken af webløsningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans C. Andersen

Hvornår er der nogen i det offentlige, der udvikler en metode til at håndtere IT projekter på en måde, der ikke ender med fiasko overskrifter i pressen?

De gør tydeligvis de samme fejl om og om igen. Lav noget om, for $%|*^!!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize