Digital underskriftsindsamling for nye partier skal udvikles af KMD

Det er tvivlsomt, om de nye digitale vælgererklæringer med NemID bliver klar, før statsministeren udskriver folketingsvalg.

Det bliver KMD, som skal udvikle systemet, som fremover skal gøre det muligt for nye partier at indsamle underskrifter til at kunne stille op via internettet i stedet for på papir. Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet ifølge en pressemeddelelse.

I dag skal partierne indsamle underskrifter på papir og aflevere dem til kommunerne. Med det nye system skal partierne kunne samle underskrifter ind via internettet, hvor borgerne kan logge på med NemID.

Den nye løsning skal stå klar i foråret 2015, hvilket formentligt vil betyde, at det bliver svært for nye partier at udnytte den til at kunne stille op til næste folketingsvalg, som senest skal finde sted i september 2015.

Det nuværende system med indsamling af underskrifter fik partiet Alternativet til at udvikle en midlertidig lappeløsning, hvor borgerne kunne tegne deres underskrift på en formular på partiets hjemmeside.

Læs også: Fræk digitalisering får vælgererklæringer til at strømme ind hos nyt parti

Det skaffede partiet cirka 12.000 underskrifter, men en del af dem blev ikke godkendt af kommunerne. Miljøpartiet Fokus har også ønsket at indsamle underskrifter digitalt og har tidligere kritiseret ministeriet for at forhale processen, så løsningen ikke ville nå at være på plads inden næste valg.

Læs også: Digitale vælgererklæringer med NemID klar i 2015

Ifølge KMD ventes løsningen udviklet i løbet af efteråret, hvorefter den skal testes i begyndelsen af 2015.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Michael Olesen

Jeg gætter lige i den anden ende af prisskalaen.

Det kan vel ikke tage mere end 2 uger. Med en konsulent til 1200kr i timen bliver det små 90.000kr Og det er det offentlige, så vi lægger lige 2 ugers non-stop møder oven i, og ender på 180.000kr.

Spændende om det bliver prisen... jeg tvivler...

Edit: drift kommer selvf. oven i

  • 4
  • 0
#5 Claus Jacobsen

Og driften vil selvfølgelig stå for et par mia - men du glemmer også at med en digital indsamling så vil det kræve adgang via ...ID og der skal betales per login til .... i royalties for at få adgang til teknologien. - Jeg læste et offentligt kommunalt dokument forleden hvor de havde diskuteret budgetter for det kommende år. - Et af dem var at KMD krævede micropayments per antal opslået CPR nummer. - Eftersom det er KMD der har kodet applikationen kan vi nok være 100% sikre på at der ikke ligefrem er lavet databaseoptimering i den software. Det må da være en regulær guldgrube af rang hvis man ser på hvor mange kommuner der har en eller anden form for applikation fra KMD hvor der slås CPR-numre op.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere