Digital tinglysning: Vi beklager meget

Tinglysningsretten erkender nu, at indkøringen af den digitale tinglysning har betydet overraskende store gener for brugerne på grund af tekniske problemer og nye arbejdsgange.

Domstolsstyrelsen udnævnte i første omgang starten på den digitale tinglysning som en succes. Nu erkender Tinglysningsretten, at problemer med indkøringen har givet store gener for brugerne.

»Vi må være ærlige og sige, at det har overrasket, hvor store gener der i indkøringsperioden har været for vores brugere. Derfor arbejder vi også på højtryk for at løse de problemer, der fortsat er og opstår. Vi beklager meget over for vores mange brugere, der bliver bragt i en svær situation,« udtaler Tinglysningsrettens præsident Søren Sørup Hansen ifølge en pressemeddelelse.

Tinglysningsretten har blandt andet haft problemer med de tilfælde, hvor der skulle registreres papirfuldmagter. Det har taget op til en måned, men skulle nu være bragt ned til at tage fem dage.

Samtidig har der også været tekniske problemer med blandt andet lange svartider. Det skulle leverandøren CSC nu imidlertid også have forbedret, så svartiderne nu er nede på omkring ét sekund, skriver Domstolsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Den digitale tinglysning blev officielt lanceret den 8. september efter tre uger, hvor al tinglysning havde været stillet i bero. Det betød, at der blev oparbejdet en pukkel af sager, som det på grund af problemerne også har taget længere tid at få afviklet, og det har skabt yderligere forsinkelser.

Nu forventer Tinglysningsretten at få løst problemerne, så processen kører som planlagt efter årsskiftet.

»Selvom flere brugere oplever vanskeligheder, bliver størstedelen af de dokumenter, der er blevet tinglyst, tinglyst på én dag. Det er en ringe trøst for de brugere, der oplever problemer, men jeg håber og tror på, at denne gruppen vil blive mindre og mindre i den kommende tid,« udtaler Søren Sørup Hansen ifølge pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere